Diverse

CS Chimia şi Naţional, în grafic pentru turneul semifinal

* cele două formaţii vâlcene au terminat turul pe locul 3

Săptămâna trecută a avut loc o nouă etapă din campionatul de junioare I, întrecere în care judeţul Vâlcea este reprezentat de trei echipe, Naţional, CS Chimia şi cea a clubului Şcolar Industrial Energetic. Două dintre cele trei formaţii s-au descurcat bine până acum, în actualul sezon, fiind clasate la finalul turului de campionat pe poziţii care le dau speranţe într-o participare la turneul semifinal. Deşi a avut parte de o sincopă în ultima rundă a turului, pierzând la limită, cu 25-24 pe terenul formaţiei LPS Sebeş, Naţional Rm. Vâlcea ocupă locul al treilea din şase formaţii ce iau parte la întrecerea din grupa E, cu şase puncte, fiind la egalitate cu ocupanta locului 2, CSŞ Mediaş. Pe prima poziţie în această serie se situează CSŞ Hunedoara, care a strâns până în prezent opt puncte. De menţionat este faptul că la turneul semifinal merg primele trei clasate din fiecare serie, deci Naţional Rm. Vâlcea se află încă în grafic. Nu în aceeaşi situaţie se află şi echipa ce reprezintă Colegiul Tehnic Energetic. Aceasta nu a obţinut decât o victorie în actualul sezon în cele cinci etape disputate. Succesul (scor 31-26) a fost înregistrat în chiar ultima rundă a turului, în deplasarea de la Craiova, unde vâlcencele au întâlnit CSŞ-ul din localitate. Echipa de la Energetic ocupă la finalul turului locul 4 în ierarhia seriei D, fiind despărţită de podium de cinci puncte, o diferenţă destul de mare şi greu de recuperat în retur.

„Avem cea mai bună echipă din serie la junioare I”
* antrenoarea Nicoleta Lazăr are încredere în jucătoarele sale şi anticipează că acestea se vor clasa la finalul campionatului regulat pe prima poziţie

Dacă Energetic Rm. Vâlcea şi-a cam pierdut speranţele într-o calificarea la turneul semifinal, nu acelaşi lucru se poate spune despre colega sa de serie, CS Chimia. Aceasta pare sigură de o nouă calificare la turneul semifinal. Se clasează la finalul turului pe locul 3 în campionat, la diferenţă de doar un punct de primele două clasate, CSŞ Caracal şi LPS Slatina. Acestea sunt de fapt şi singurele formaţii care au reuşit să-i ia puncte formaţiei antrenată de Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă. Însă cu CSŞ Caracal a fost vorba doar despre o greşeală, la care nimeni nu s-a aşteptat, vâlcencele surprinzând la momentul disputării partidei prin jocul slab. Chimia a pierdut meciul cu CSŞ Caracal, iar cu Slatina a făcut egal, scor 27-27. Remiza s-a consemnat săptămâna trecută, chiar pe terenul adversarelor şi a reprezentat o surpriză plăcută pentru oficialii Chimiei. „N-am obţinut niciodată puncte în deplasările pe care le-am avut la Slatina. Acum puteam chiar să câştigăm, dar ne mulţumeşte şi egalul. Echipa a jucat foarte bine, am condus pe tabelă aproape tot meciul, dar pe final ne-au tăiat arbitrii din elan. Nu poţi să aspiri la mai mult când ai parte de un arbitraj ostil. Oricum, am terminat turul de locul 3 şi nu se pune problema să nu ne calificăm la turneul final. Eu zic că este posibil chiar de pe locul I, pentru că am cea mai bună echipă din serie. Dacă nu ar fi fost accidentul cu CSŞ Caracal, nu aş avea ce să le reproşez fetelor”, a spus antrenorul CS Chimia, Nicoleata Lazăr. De precizat este faptul că în partida de la Slatina s-a remarcat echipa, însă în mod special portarul Ana Maria Vlad şi Nicoleta Safta – care a marcat 10 dintre cele 27 de goluri ale formaţiei sale. Altfel, campionatul de junioare I se întrerupe, întrucât în această săptămână se vor întruni loturile naţionale de junioare, cadete şi de tineret. Va urma apoi vacanţa de sărbători, astfel că întrecerea se va relua abia în ianuarie.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button