Diverse

Cristina Neagu, „regina” lumii în 2010

neagu„Briliantul” echipei vâlcene CS Oltchim, Cristina Neagu, a scris istorie pentru handbalul feminin românesc. În urmă cu aproximativ 10 zile a mers la Paris să-şi ridice premiului câştigat în 2009, când a fost aleasă de Federaţia Internaţională de Handbal drept cea mai bună tânără jucătoare, iar apoi a primit vestea cea mare. „Criss” a fost desemnată de IHF cea mai bună jucătoare a planetei în 2010.

A intrat în competiţie alături de alte nume mari din handbalul mondial, cum ar fi portarul norvegian Katrine Lunde Haraldsen, muntenegreanca Bojana Popovic, nemţoaica Gritt Jurack şi rusoaica Ludmila Postnova. 25 la sută dintre cei care au răspuns sondajului postat pe site-ul IHF au considerat că românca a fost cea mai bună jucătoare în 2010. Nu au votat doar fanii, ci şi experţi din handbalul mondial, şi tocmai de aceea titlul câştigat de Neagu este extrem de valoros. Yevgeni Trefilov, Marit Breivik, Ulrik Wilbek sunt doar câteva din numele mari de antrenori care au considerat că Neagu a fost cea mai bună handbalistă a anului trecut. De altfel, antrenorul danez Ulrik Wilbek a comparat-o pe Neagu cu legendara Anja Andersen. „Flexibilitatea încheieturii este caracteristica prin care se apropie de Anja. Andersen avea o viziune mai bună a jocului. Cristina poate fi mai uşor ţinută, dar are o aruncare formidabilă, cum puţini jucători în lume o au. Apoi, la vârsta pe care o are, poate creşte încă foarte mult, îşi poate îmbunătăţi şi apărarea”, a declarat pentru cotidianul Prosport, selecţionerul Danemarcei la masculin.

„Sunt româncă şi asta contează cel mai mult”

Cristina Neagu a aflat vestea că a devenit cea mai bună jucătoare din lume la finalul unuia dintre antrenamentele de săptămâna trecută. Preşedintele Ioan Gavrilescu a înştiinţat-o cu privire la decizia IHF. „Nu pot să spun că mă surprinde, dar nici că eram sigură că o să câştig. Până la urmă am fost nominalizată şi era dreptul meu să sper că aş putea să fiu declarată cea mai bună handbalistă a anului 2010. Înseamnă foarte mult pentru mine acest titlu. Însă acest titlu nu mă schimbă cu nimic. Sunt aceeaşi jucătoare, Cristina Neagu, care o să-şi vadă în continuare de treaba ei, care munceşte foarte mult şi îşi doreşte să fie şi mai bună, dacă se poate, în acest an. Eu cred că pentru handbalul autohton acest titlu înseamnă foarte mult. Până la urmă sunt româncă şi asta contează cel mai mult. Că o româncă a reuşit să primească această distincţie”, a declarat interul formaţiei chimiste. „Nu am de mulţumit cuiva în mod deosebit, decât celor care au crezut în mine şi cred în continuare şi-mi sunt alături şi la greu. Pentru că la bine, vedeţi şi dumneavoastră, toată lumea e alături de mine”, a mai adăugat Cristina Neagu.

Articole Similare

3 Comments

  1. De i Oltchim a pierdut exist i un meci retur in care mai putem puncta m car la impresia artistic . Deci s nu ne facem iluzii..Handbalul e un sport par iv care nu se m soar in note emo ionale.

  2. Cele dou titluri vor fi acordate n urma sondajului deschis pe site-ul IHF dar i a voturilor speciali tilor din cadrul forului interna ional de profil i a mai multor antrenori de calibru printre care Lino Cervar Heiner Brand Ulrik Wilbek Evgheni Trefilow i Marit Breivik. C tig torii vor fi anun a i n timpul Campionatului Mondial masculin din Suedia care va ncepe n 13 ianuarie.

  3. Cele dou titluri vor fi acordate n urma sondajului deschis pe site-ul IHF dar i a voturilor speciali tilor din cadrul forului interna ional de profil i a mai multor antrenori de calibru printre care Lino Cervar Heiner Brand Ulrik Wilbek Evgheni Trefilow i Marit Breivik. C tig torii vor fi anun a i n timpul Campionatului Mondial masculin din Suedia care va ncepe n 13 ianuarie.

Lasă un răspuns

Back to top button