Liga IV

Cozia Călimăneşti îşi face stadion de Liga a III-a

* lucrările de modernizare a bazei sportive se derulează pe ultima sută de metri * pe viitor, staţiunea condusă de Ilie Amuzan ar putea deveni un puternic centru de pregătire pentru echipe de fotbal din toată ţara

Din această vară, oraşul-staţiune Călimăneşti va dispune de unul dintre cele mai moderne stadioane existente la nivelul judeţului nostru, care ar putea fi omologat inclusiv pentru a găzdui meciuri din Liga a II-a. Responsabili de această investiţie de calibru sunt edilul Ilie Amuzan şi Ion Tudorică, fostul şef al Comisiei Judeţene a Arbitrilor şi actualul preşedinte al echipei de fotbal Cozia Călimăneşti. Complexul sportiv va include pe lângă terenul de fotbal propriu-zis şi alte două terenuri destinate practicării tenisului de câmp, o parcare pentru maşini şi vestiare ultramoderne. Un lucru interesant de precizat este că cele două terenuri destinate tenisului de câmp vor fi prevăzute cu o suprafaţă de joc detaşabilă, care, atunci când nu-i găzduieşte pe iubitorii sportului-alb, poate fi folosită de jucătorii de fotbal, pentru antrenamente.

Scaune de pe „Lia Manoliu”

Conducerea echipei de fotbal Cozia Călimăneşti depune toate eforturile necesare pentru ca baza sportivă să fie redată în circuitul fotbalistic chiar din această vară. Momentan, vor fi montate aproximativ 400 de scaune, acesta fiind aduse tocmai de pe fostul stadion naţional „Lia Manoliu”, care trece printr-un proces amplu de modernizare. Ion Tudorică ne-a informat că, în perioada următoare, se intenţionează achiziţionarea şi altor scaune de plastic, în total, tribuna dispunând de o capacitate de 1400 de locuri.

Bănci de Liga Campionilor

Pe lângă scaunele aduse cu titlu gratuit de pe „Lia Manoliu”, preşedintele asociaţiei sportive Cozia Călimăneşti a mai achiziţionat şi trei bănci moderne, în ton cu moda actuală. Două vor fi utilizate de echipele concurente, în timp ce una va fi rezervată pentru observator şi arbitrul de rezervă. „Cele trei bănci sunt moderne şi de calitate. În plus, dau un aspect foarte frumos stadionului, care va fi realizat în cele mai bune condiţii. De abia aşteptăm să-i facem inaugurarea. Am depus multe eforturi pentru ca gazonul să fie de cea mai bună calitate, iar microbiştii să fie primiţi în condiţii decente”, ne-a declarat Ion Tudorică.

Inaugurarea oficială a fost amânată

Pentru a nu afecta gazonul care încă nu s-a îndesit suficient de mult pentru a permite desfăşurarea unei partide în cele mai bune condiţii, autorităţile locale au revenit asupra ideii de a debuta pe teren propriu în această lună mai. Deşi, iniţial, intenţionase să dispute ultimele trei meciuri oficiale din acest sezon pe teren propriu, preşedintele Coziei Călimăneşti a amânat, până la urmă, inaugurarea oficială, pentru ca stadionul să fie finalizat în cele mai mici detalii. Deschiderea va avea loc, cel mai probabil, în luna august, atunci când Cozia Călimăneşti s-ar putea afla în Liga a III-a, alături de FC Oltchim şi, de ce nu, de Ghecon Lăpuşata şi Oltul Ioneşti 2009. „Luăm în calcul varianta de a juca în Liga a III-a. Locuitorii din Călimăneşti merită să vadă la sfârşit de săptămână un fotbal de calitate. În plus, oraşul nostru are tradiţie în sportul-rege, Cozia jucând ani de-a rândul în cel de-al treilea eşalon”, a mai precizat Tudorică.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button