Liga IV

Cozia Călimăneşti emite pretenţii la primul loc

• echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu a câştigat categoric duelul cu Dinamo 2007 Rm. Vâlcea

Catalogat drept unul dintre meciurile importante ale rundei a zecea din Liga a IV-a, duelul dintre Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Cozia Călimăneşti şi-a respectat statutul de derbi. Mult mai bine aşezată în teren şi oarecum mai matură, deşi media de vârstă a componenţilor echipei este destul de mică (în jurul a 22-23 de ani), echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu a reuşit să se impună la final cu un scor categoric: 4-0. Cozia a deschis scorul în prima repriză, mărindu-şi avantajul după pauză, atunci când a mai înscris de încă trei ori.

„Alin Vlaşcu a ştiut să ţină meciul în mână”

„A fost un meci uşor, n-am avut probleme deosebite în tentativa noastră de a ne impune”, a spus la final antrenorul Coziei Călimăneşti, Gabriel Mangalagiu, după ce l-a lăudat în mod special pe Adrian Mitrea, despre care a afirmat că e liderul echipei în acest moment. Altfel, Mangalagiu a fost încântat de prestaţia bună a arbitrului Alin Vlaşcu, faţă de care, în trecut, nu a avut amintiri prea frumoase. „M-a surprins în mod plăcut arbitrajul, Vlaşcu a ştiut să ţină meciul în mână, şi nu a fost deloc o partidă uşoară, ci dimpotrivă!”, a precizat tehnicianul Coziei, care a apreciat şi că eliminarea lui Adi Gheorghe, în minutul 80, pentru cumul de cartonaşe galbene, a fost justificată. 

Derbiul cu Oltul Ioneşti 2009, ca oricare altul

La finele acestei săptămâni, toată atenţia oamenilor de fotbal din Vâlcea se va îndrepta spre Zăvoi. Nu însă pentru un meci al CSM-ului, ci pentru derbiul Ligii a IV-a, dintre Oltul Ioneşti 2009 şi Cozia Călimăneşti, echipe situate în acest moment pe locurile 1 şi 2 în ierarhia la zi a eşalonului de elită al judeţului.

Aflaţi la şapte puncte în urma liderului, fotbaliştii Coziei par hotărâţi să relanseze campionatul şi să administreze trupei lui Ionel Giuran prima înfrângere din acest sezon. „Ne vom bate aprig pentru punctele puse în joc. Sunt sigur că va fi un meci foarte disputat, aşa cum se întâmplă de regulă când se întâlnesc două echipe situate în fruntea clasamentului, pe locurile 1 şi 2. Oltul este o echipă însă mai experimentată, are în componenţă jucători care au evoluat în Diviziile A şi B, dar nu ne temem”, ne-a declarat în acest sens antrenorul Coziei. 

Mangalagiu: „Nu suntem presaţi de obiectiv”

Chiar dacă a urcat pe locul secund în Liga a IV-a şi-i suflă în ceafă liderului Oltul Ioneşti 2009, oficialii echipei din Călimăneşti spun că nu se gândesc la promovare. „Obiectivul nostru e acela de a câştiga fiecare meci pe care îl jucăm. Nu suntem presaţi de obiectiv, aşa cum se întâmplă în alte părţi, de aceea nici nu mă uit în clasament pe ce loc suntem sau câte puncte avem în cont! Abia la sfârşitul turului vom trage linie şi vom face calcule, vom vedea ce a fost bun şi ce a fost rău!”, a mai afirmat Gabriel Mangalagiu. 

Fără tragere la sorţi pentru stabilirea arbitrilor

Altfel, Mangalagiu apreciază că în ceea ce priveşte meciul Oltul Ioneşti 2009 – Cozia Călimăneşti este nevoie ca brigada de arbitri să fie alcătuită într-un alt mod decât cel de până acum, adică nu prin tragere la sorţi. „Cred că AJF Vâlcea ar trebui să facă o excepţie în ceea ce priveşte acest joc, care se consideră că e cel mai important al rundei, practic e chiar derbiul campionatului! În opinia mea, atunci când se stabilesc brigăzile de arbitri, partida aceasta nu trebuie introdusă în «căciulă» alături de celelalte ale rundei. Nu solicităm arbitri din alte judeţe, dar vrem ca acest meci să fie condus de cei mai buni cavaleri ai fluierului din Vâlcea!”, a mai afirmat Mangalagiu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button