Diverse

Cosmin Popa şi Robert Olaru vor să-şi facă echipă de „Judeţ”

* cei doi foşti fotbalişti vâlceni şi-au propus să rămână aproape de fenomenul care i-a consacrat şi după ce se vor întoarce din Emiratele Arabe Unite, unde au plecat să muncească pe bani mulţi

Doi dintre fotbaliştii pe care FC Oltchim s-a bazat pentru o bună perioadă, Cosmin Popa şi Robert Olaru, retraşi în acest moment din activitate, dar nu şi din sportul-rege (se ocupă cu antrenoratul în Emiratele Arabe Unite) ne-au mărturisit că intenţionează să revină la un moment dat definitiv în ţară, la Rm. Vâlcea. Iar atunci când se va întâmpla acest lucru, îşi doresc să formeze o echipă, unde să joace fotbal de plăcere. „Dacă m-aş retrage acasă, aş juca cu mare plăcere fotbal la o echipă din judeţ, pentru a-mi omorî timpul liber. Chiar vorbeam cu Robert Olaru şi am zis că atunci când ne întoarcem acasă, peste nu ştiu câţi ani, să ne facem noi o echipă de «Judeţ», cu de-ai noştri, din generaţia noastră şi să jucăm fotbal de plăcere, să bem o bere după meci, fără orgolii, fără să ne supărăm şi să fie totul frumos, doar distracţie. Deocamdată acesta este doar un vis, dar poate va deveni realitate când vom reveni acasă. Pentru că e clar, la un moment dat tot în Rm. Vâlcea ne vom întoarce. Mă simt bine când vin acasă şi sper că în curând va reintra totul în normal şi la noi şi vom putea face treabă bună aici. Mi-ar plăcea să vin acasă, să-mi deschid propria mea afacere, tot în domeniul acesta, al fotbalului sau să antrenez pentru un club de fotbal”, a mărturisit Cosmin Popa.

„Îmi pare rău că nu am putut să-i ajut mai mult pe cei de la Ioneşti”

Deşi lucrează în Dubai, atât Robert Olaru, cât şi Cosmin Popa au fost legitimaţi şi chiar au jucat în sezonul trecut pentru campioana Vâlcii, Oltul Ioneşti 2009. Robert Olaru şi-a adus din plin contribuţia la numeroase succese realizate de trupa lui Neluş Giuran în campionatul trecut, iar „Cosmo” Popa a fost folosit de antrenorul Mircea Savu în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, de la Caracal, pierdut cu 4-2 de vâlceni în faţa campioanei judeţului Argeş, Atletic Bradu. Olaru n-a putut ajunge la timp în ţară pentru a încerca să-şi ajute echipa, dar a făcut-o Popa, care a mărturisit, recent, că regretă faptul că nu a avut prea multe realizări în meciul de baraj. „Înainte să plec în Dubai, a fost o perioadă când am vrut să mai joc fotbal. N-am mai putut juca pentru Oltchim, pentru că echipa nu a continuat în Liga a II-a, a existat o perioadă de confuzie atunci şi după un timp m-am legitimat la Sportul. Nu am jucat nici un meci, dar am fost legitimat la ei. Această formaţie s-a transformat între timp în Oltul Ioneşti 2009 şi când am venit în ţară, am aflat că echipa mea joacă barajul de promovare în Liga a III-a. Le-am spus celor de acolo că dacă e nevoie, pot să încerc şi eu să-i ajut. Dar că n-am mai jucat fotbal profesionist de cinci ani şi nu trebuie să aibă pretenţii de la mine, că nu sunt pregătit fizic, nu pot să alerg. M-au întrebat pe ce post pot juca. Le-am spus că numai vârf pot să joc, că pot să am câteva sclipiri, dar nu pot să alerg, să fac faza defensivă, pentru că nu sunt pregătit fizic. Din păcate, domnul Savu n-a putut să mă bage vârf, pentru că vârf era un junior, care era obligatoriu să joace. S-a accidentat Pană şi a trebuit să joc mijlocaş stânga pentru 20 de minute. Sincer să fiu, nu cred că am jucat vreodată pe acel post. În fine, problema nu era poziţia mea în teren, ci că nu puteam să alerg. Eu dacă am făcut câteva sprinturi, am cam obosit. Cu căldura eram obişnuit, atât că n-am fost pregătit. Am intrat la 3-1, n-am putut să-i ajut, n-am putut să fac mai nimic. Îmi pare foarte rău, chiar îmi cer scuze că nu am putut să-i ajut mai mult pe cei de la Ioneşti. Am pierdut oarecum contactul cu fotbalul profesionist şi fotbalul pe care-l practicăm noi acolo nu este la un nivel foarte ridicat”, a afirmat Cosmin Popa.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button