Politica

Controverse între liderii politici din Vâlcea în legătură cu modernizarea DJ Dăeşti-Călimăneşti, investiţie de aproape 7 milioane de euro

De la Rizea, din Fedeleşoiu, până la Jiblea Veche, la intersecţia cu DJ 703G, DJ 703L măsoară aproape 12 kilometri. Este o rută preferată de şoferi în special atunci când sunt blocaje pe DN 7, între Bujoreni şi Călimăneşti. Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, o consideră o mică centură ocolitoare a Râmnicului. Deputatul PNL Cristian Buican este de altă părere şi afirmă că acest drum judeţean nu are nicio legătură cu municipiul şi că poate fi văzut mai degrabă ca o variantă ocolitoare a Bujoreniului.

Alţii se duc cu gândul hăt, şi mai departe, la autostradă. Ar mai fi încă 17 kilometri până la Şuici. Deci, în total, 29 de kilometri (41 de minute), faţă de 20 km. (22 de minute), cât ar fi pe ruta Budeşti – Goleşti – Tigveni. Dar iată ce spun principalii lideri politici din judeţ în legătură cu proiectul de modernizare a DJ 703L, o investiţie estimată la aproape 7 milioane de euro. Să începem cu şeful CJV Constantin Rădulescu: „Luni, 19 februarie, am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a DJ 703 L, varianta optimă de ocolire a DN 7, pe porțiunea Călimănești – Râmnicu Vâlcea. Drumul, în lungime de cca 12 km, porneşte din orașul Călimănești – Jiblea Veche (DJ 703G) și se continuă pe teritoriul comunei Dăești, până în satul Fedeleșoiu, la intersecția cu DJ 703F. Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 32.876.211,41 lei (cca 6,6 milioane euro), finanțarea fiind asigurată prin PNI „Anghel Saligny” și din buget local. Trei luni va dura proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor. Prin proiect, pe lângă asfaltarea platformei drumului, se vor reabilita cele 7 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja podețe de acces către proprietăți, rigole betonate și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul. Îi urez spor la treabă constructorului, iar vâlcenilor din această zonă le cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat de execuția lucrărilor!”. Ideea preşedintelui CJV şi al PSD Vâlcea l-a oripilat pe deputatul Cristian Buican, care a reacţionat în mai puţin de 24 de ore: „Din nou sunt oripilat de ,,gândirea strategică” a preşedintelui CJ Vâlcea, pRădulescu Costică: vă imaginaţi că el consideră că, prin  asfaltarea drumului judeţean 703L, care leagă localităţile Dăeşti şi Călimăneşti, realizează o centură a Municipiului Râmnicu Vâlcea… sau poate ne crede pe noi tâmpiţi (ăsta crede că, atunci când ia el ş…ă, suntem noi fericiţi)!!! Acest drum ar putea fi o centură a localităţii Bujoreni dacă ar intersecta DN7… din păcate, rămânem cu gustul amar al faptului că cine îşi face cu mâna lui…”.

Articole Similare

Back to top button