Liga II

CONDESCU ŞI-A DORIT SĂ AJUTE VÂLCEA SĂ REVINĂ ÎN LIGA I

Aşa cum ARENA VÂLCEANĂ a anticipat încă din luna iunie (vezi facsimil), primarul Romeo Rădulescu a „izbutit”, în doar şase luni, să distrugă tot ceea ce a făcut bun fostul edil, Mircia Gutău, în materie de fotbal. Săptămâna trecută, Rădulescu a anunţat că primăria Râmnicului nu mai poate susţine financiar echipa de fotbal, aşa cum a făcut-o din 2004 şi până acum, Vâlcea urmând a fi reprezentată în Liga a II-a doar de o trupă formată din juniori.

Romeo Rădulescu a tăiat în carne vie!

Toată tevatura a început miercuri, 18 august, după ce Consiliul Director al Clubului Sportiv Municipal din Rm. Vâlcea, condus de primarul Rădulescu, a luat decizia de a-i pune pe lista de transferuri pe Răzvan Dobre, Iosif Melcea, Dumitru Stanca, Adrian Dandea şi Bogdan Vişa, jucătorii cei mai bine plătiţi din lotul pregătit de antrenorul Dumitru Teleşpan. Totodată, ca urmare a situaţiei financiare precare cu care formaţia din Zăvoi se confrunta de mai mult timp, s-a stabilit ca la startul sezonului 2010-2011, CSM să alinieze o echipă formată doar din tinerii fotbalişti aflaţi în pepiniera clubului vâlcean.

„Salvarea” ar fi venit de la Tg. Jiu

Salvarea – dacă se poate spune aşa – putea să vină însă de la Tg. Jiu, preşedintele USMO, Marin Condescu, acceptând oferta vâlcenilor de a împrumuta în Zăvoi o „armată” de jucători de la Pandurii II. Discuţiile dintre cele două părţi au avut loc chiar sâmbătă, 21 august, la scurt timp după terminarea meciului amical dintre CSM Rm. Vâlcea şi Pandurii II Tg. Jiu.
La negocierile din Zăvoi au participat primarului Râmnicului, Romeo Rădulescu, Alin Trandafir – preşedintele CSM-ului, Florin Verigeanu – directorul executiv al echipei vâlcene, partea gorjeană fiind reprezentată de Marin Condescu – şeful USMO şi Marin Golea – preşedintele echipei Pandurii II Tg. Jiu.

„Publicul vâlcean ar fi revenit la stadion”

Practic, de CSM Rm. Vâlcea ar fi rămas doar numele, autorităţile locale trebuind să pună Stadionul „Municipal” la dispoziţia echipei nou-constituite, pentru ca aceasta să dispute meciurile de pe teren propriu. „În momentul în care am aflat despre situaţia grea de la Rm. Vâlcea, mi-am spus că merită să acord o mână de ajutor. Vâlcenii sunt şi mari iubitori de fotbal, chiar dacă handbalul este pe primul loc în inimile lor. Dacă această echipă va merge bine şi va reuşi să nu mai rateze promovarea în Liga I, atunci fără îndoială că şi fotbalul va reveni în atenţia oamenilor din Rm. Vâlcea. De aceea, am convenit să împrumutăm jucătorii de la Pandurii II în Zăvoi, iar împreună cu cei mai valoroşi de la CSM să încropim o trupă puternică şi să atacăm promovarea. Cred că vom încropi în Zăvoi o trupă bună, capabilă să obţină rezultate bune şi să atragă din nou publicul iubitor de fotbal la stadion. Să nu se înţeleagă însă că, ulterior, USMO va susţine două echipe în Liga I, adică Pandurii şi CSM. În cazul în care formaţia din Zăvoi va promova, echipa va fi bineînţeles a vâlcenilor”, a explicat Condescu.

Condescu vroia să-l aducă pe Dulcea la CSM

* fostul fotbalist vâlcean care a evoluat câţiva ani la FC Argeş ar urma să fie achiziţionat de Pandurii Tg. Jiu, iar apoi va fi împrumutat în Zăvoi

Săptămâna trecută, după amicalul CSM-ului cu Pandurii II Tg. Jiu, preşedintele USMO, Marin Condescu, a purtat discuţii şi cu fotbalistul vâlcean Adrian Dulcea (31 de ani), care a evoluat ultima oară la FC Argeş. După ce a devenit liber de contract şi s-a despărţit de gruparea din Trivale, în principal din pricina condiţiilor financiare precare cu care se confruntă clubul finanţat de Cornel Penescu, Dulcea ar putea ajunge astfel la Pandurii Tg. Jiu. Condescu i-a oferit ajutorul fostului jucător de la FC Argeş şi i-a propus acestuia o variantă de compromis: vroia să-l legitimeze la Pandurii, pentru ca apoi să-l împrumute la CSM Rm. Vâlcea, în Liga a II-a.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button