Politica

Comuna Perişani, fără primar şi vice, din cauza unor nedreptăţi puse în scenă de ANI şi de aşa zisa Justiţie din România

Pe lângă Ion Iliescu şi „copiii” lui, cel puţin 51 % dintre judecătorii României postdecembriste sunt părtaşi la distrugerea acestei ţări, prin soluţiile greşite pe care le-au dat. Magistraţii au pus în scenă cele mai mari tunuri imobiliare şi i-au linşat pe cei care făceau câte ceva pentru comunităţile lor. Cea mai recentă victimă a şmecherilor din Justiţie este primarul de la Perişani.


Acesta a povestit ceea ce i s-a întâmplat din 2015 încoace. „N-am crezut niciodată că se poate întâmpla aşa ceva şi, totuşi, s-a întâmplat. În 2015, cu un an înainte de alegerile locale, am fost reclamat de 5 ori la DNA şi de 2 ori la ANI pentru simplu motiv că, în perioada 2012 – 2014, am fost membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Perişani. Sigur, cei care au tot făcut reclamaţii nu urmăreau decât eliminarea mea din cursa electorală. La fel s-a procedat şi cu viceprimarul Enache Florinel care, ca mine, avea şanse mari să câştige. Aşa că ne-au bombardat pe amândoi cu reclamaţii, una mai absurdă ca alta. Ei bine, în baza reclamaţiilor respective, DNA şi ANI făcut cercetări peste cercetări, niciuna finalizată aşa cum doreau reclamagii. În 2016-2020, am fost târât prin două procese, care nu s-au încheiat până la alegerile de anul trecut, aşa că am candidat şi am câştigat cu aproape 90 %. În februarie 2021, procesul penal s-a terminat în favoarea mea, neprimind interdicţii de ocupare a funcţiei de primar. În schimb, procesul civil, prin care contestasem Raportul de evaluare întocmit de ANI şi pe care l-am câştigat la Curtea de Apel Pitești, s-a sucit la 180 de grade la ÎCCJ, care a dispus, definitiv, că raportul ANI ar fi legal şi că trebuie să fiu suspendat din funcţia de primar, fără a mai avea dreptul, 3 ani, să ocup funcţii publice. Acum, prefectul judeţului Vâlcea urmează să emită Ordinul de suspendare din funcţia de primar”, a dezvăluit Ion Sandu, primarul comunei Perişani. Pe bună dreptate, acesta, a amintit faptul că, în perioada 2012-2014, peste 90 % dintre primarii din România au făcut parte din consiliile de administraţie de la şcoli, un lucru bun de altfel, pentru că ei trebuie să cunoască foarte bine situaţia unităţilor de învăţământ, dar pe criterii exclusiv politice, au fost sancţionaţi doar unii. S-au făcut reclamaţii pe bandă rulantă împotriva lor, mulţi ajungând la loteria aşa zisei Justiţii din România. „Nu au primit niciun folos material şi au interpretat, ca mine, că reprezentantul primarului în acel consiliu putea fi, nota bene, însuşi primarul. Această anomalie legislativă s-a corectat / reglementat în 2014, prin OG 49, când – lângă sintagma reprezentantul primarului – a fost introdusă sintagma „primarul sau reprezentantul său”. Din acel moment, primarii n-au mai putut fi vânaţi de Agenţia Naţională de Integritate, cum că ar încălca – chipurile! – prevederile Legii 176/2010. Problema cea mai gravă pentru localitatea Perișani este că, în cel mult 2-3 luni, va rămâne fără primar şi viceprimar, un lucru probabil nemaiîntâlnit în România!”, a completat primarul Ion Sandu, comentând o speţă care, mai mult decât atât, n-are absolut nicio legătură cu mandatul 2020-2024 şi a fost pusă în scenă de ANI şi Justiţia din România, aceleaşi entităţi care, în alte sute de localităţi, au permis ca primarii să cumpere din bani publici produse sau servicii de la firmele familiilor lor… şi nu le-au făcut absolut nimic. Aşa ceva…

 

 

 

Articole Similare

Back to top button