Administratie

Comuna Păuşeşti-Măglaşi şi-a schimbat faţa în ultimul an

După 15 ani petrecuţi în administraţia locală ca secretar, Alexandru Dediu a decis să candideze pentru funcţia de primar al comunei Păuşeşti-Măglaşi în 2008 şi a fost ales. Dediu a purces imediat la îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale celor aproape 5.000 de locuitori. Iar proiectele pe care edilul le-a gândit, ce vizează atât infrastructura, cât şi confortul oamenilor, sunt extrem de îndrăzneţe. Acestea vor asigura transformarea radicală a comunei aflată la doar 10 kilometri de Râmnic, care ar putea arăta în curând precum un micuţ oraş.

Apă, canalizare şi gaze pentru toţi locuitorii

Păuşeşti-Măglaşi s-a numărat printre primele localităţi din Vâlcea care a primit aprobare, încă din anul 2008, pentru finanţarea unui proiect integrat pe Măsura 3.2.2, în valoare de 2,5 milioane de euro. În prezent, se derulează ample lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, asta după ce, recent, s-au introdus şi gaze pe o distanţă de 16 kilometri.

Grădiniţă modernă cu doar 400 milioane lei vechi

Edilul comunei Păuşeşti-Măglaşi nu a uitat nici tânăra generaţie, aşa că într-o clădire mai veche a unei şcoli a reuşit să amenajeze o grădiniţă cât se poate de cochetă, iar suma de care a avut nevoie de la bugetul local a fost infimă faţă de felul cum arată acum respectiva clădire, atât în interior, cât şi în exterior. „Am amenajat o grădiniţă ultra-modernă, chiar în centrul comunei, cu doar 400 de milioane lei vechi, doar cu fonduri din bugetul local, dar trebuie să menţionez că am beneficiat şi de ajutorul Consiliului Judeţean. Am introdus apa curentă, am amenajat toalete moderne pentru cei mici, iar pentru toate cele patru clase am achiziţionat mobilier nou. În plus, am dotat clădirea şi cu centrală termică”, ne-a mai declarat Dediu.   N.C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button