Politica

Comuna Galicea, şi cu incineratorul de resturi animale în coaste, şi cu hectarele luate! Nici PSD n-a fost de acord până…

Zilele trecute, la conferința de presă a PNL Vâlcea, într-un cadru cât se poate de oficial, jurnaliștii și organizatorii întâlnirii au discutat despre presupuse șpăgi și comisioane la Primăria Galicea, alimentând astfel o serie de temeri și bănuieli pe care mi le-am mai exprimat. S-a vorbit şi despre mizeria cu cei cei peste 70 de mii de lei plătiţi de Florin Mărăcine din bani publici pentru depunerea a două banele cereri într-o platformă online, dar am semnalat şi noi problema aceasta şi să aşteptăm ca instituţiile abilitate să-şi facă treaba.

În fine, în aceeaşi conferinţă de presă, s-a vorbit şi despre firmuliţa înfiinţată de AVICARVIL pentru a obţine fonduri europene în vederea construirii unui incinerator de resturi animale. Se pare că, după ce a dat chix în alte localităţi şi lumea i-a luat cu „Huo!”, băieţii de la Frânceşti via Carmistin şi-au încercat norocul şi la Galicea, unde imberbul Florin Mărăcine vrea să profite de toată această întâmplare pentru a arăta că, vezi Doamne!, el aduce investitori şi liberalii s-ar opune. „PNL nu este nici împotriva investiţiilor, nici a Avicarvil-ului, dar acea platformă industrială despre care se vorbeşte este de fapt un incinerator pentru resturi de animale. Investitorul are în zonă 9 hectare de teren, pe care le-au dezmembrat. 4,5 ha le-a transferat acestui nou SRL, cu un singur angajat. Probabil că doar aşa putea obţine bani europeni. La pachet însă, firma respectivă a cerut comunei Galicea 45 de hectare din cel mai bun izlaz al localităţii. Aici, n-am fost noi, cei de la PNL, de acord. Şi n-au fost de acord nici pesediştii primarului. După o lună, s-a pus din nou în scenă povestea aceasta. Au venit la şedinţa CL câţiva angajaţi de la Avicarvil, ca să facă presiune. A venit şi staff-ul PSD să pună presiune sau, ştiu eu, să discute. În acel moment, cineva de la noi, domnul Năfliu, a schimbat macazul şi a votat cu ei şi proiectul a trecut. Dar, repet, noi, PNL-ul, nici nu aveam cum să ne opunem investiţiei. Este terenul celor de la Avicarvil. Li s-au eliberat certificat de urbanism, autorizaţii etc.”, a declarat, pe acest subiect, Dan Crivăţ. Reprezentantul PNL a lăsat să se înţeleagă că, într-adevăr, primăria a primit în cont vreo 300 de mii de lei, dar degeaba dacă s-au cheltuit pe prostii, cum am văzut – telefonie mobilă în prostie, tone de tonere, imprimante, laptop-uri şi alte porcărioare, care nu încălzesc cu nimic comunitatea locală. „Să ne uităm atenţi şi în spatele altor interese! Dar, revenind la Avicarvil, eu nu contest că vor avea o tehnologie modernă. Să dea Dumnezeu să aibă! Să dea Dumnezeu ca filtrele de la acel incinerator să funcţioneze brici! (…) Eu mă tem însă că, în următorii 4-5 ani, se pot întâmpla accidente. Adică toţi avem maşini cu filtru de particule şi aţi văzut că, la un moment dat, se înfundă. Dacă acel filtru costă cât fabrica, nu ştiu dacă va fi schimbat la timp. Să dea Dumnezeu să nu se întâmple! Poate că, dacă vor fi accidente de 2-3 zile, nu va ţipa nimeni, dar să fie ce se spune! Din păcate, în România, promisiunile sunt într-un fel şi lucrurile decurg altfel şi, de aceea, eu am anumite reţineri”, a conchis Dan Crivăţ. (va urma)

 

 

 

 

 

 

 

Articole Similare

Back to top button