Politica

Cîlea l-a îngenunchiat pe Gutău

IMG_5132Dumitru Persu, secretarul executiv al PSD Vâlcea, s-a arătat convins că Mircea Geoană are toate şansele să câştige alegerile prezidenţiale. „Băsescu a intrat în panică după ce a văzut că nu îl poate învinge pe Mircea Geoană. Cu toate că PD-L a furat masiv voturi, cu toate că pedeliştii au pompat sume fabuloase în campania lui Băsescu, acesta a obţinut un procent aproape egal de cel al candidatului PSD. Două treimi din electorat s-au exprimat împotriva lui Băsescu, adică pentru alte variante posibile, lucru care ne întăreşte convingerea că, în turul doi, PD-L va pierde alegerile. Sper ca cei care au votat pentru ceilalţi candidaţi îşi vor menţine această opţiune anti-Băsescu. Problema fundamentală pentru ţară este să se pună capăt unei perioade care ne-a adus foarte mari necazuri”, a afirmat Dumitru Persu, după anunţarea rezultatelor exit-pollurilor.

Dumitru Persu crede că
Peste 80 la sută dintre susţinătorii lui Antonescu vor vota cu Geoană în turul doi

La Vâlcea, conform numărărtorii paralele făcută de social-democraţi, Mircea Geoană a obţinut peste 38 %, Traian Băsescu în jur de 28 %, Crin Antonescu – 22 %, Corneliu Vadim Tudor – 6 %, iar Sorin Oprescu – 2 %. Social-democratul apreciază, în aceste condiţii, că PSD a obţinut o mare victorie, cu atât mai mult cu cât PD-L nu a reuşit să atingă pragul de 30 %. „Este o victorie aşteptată, categorică, dar asta nu înseamnă decât că vom munci şi mai mult în aceste două săptămâni de dinaintea turului doi. Fiecare picătură de energie a noastră se va concentra în direcţia câştigării alegerilor, pentru că avem datoria faţă de români de a scăpa ţara de sistemul ticăloşit condus de Băsescu. Ne bucurăm enorm pentru că românii au înţeles că această ţară nu mai poate suporta alţi 5 ani de ură, de dezbinare, de conflicte, de hoţie şi incompetenţă. Avem nevoie de un preşedinte cu o mentalitate modernă, capabil să scoată ţara din criză, de un diplomat care poate face ca România să nu mai fie un stat izolat, membru al UE doar cu numele”, a mai spus reprezentantul PSD. Nu în ultimul rând, el a lansat o invitaţie către susţinătorii candidaţilor PNL, PRM, PNG-CD, PER, PV, PAS şi cei ai independentului Sorin Oprescu, rugându-i ca, în turul doi, să-şi menţină opţiunea anti-Băsescu şi să voteze cu Mircea Geoană. „Îi aşteptăm pe liberali alături de noi. De altfel, dacă aţi urmărit mesajele candidatului nostru, acesta a spus foarte clar că doreşte un guvern alături de PNL. Ne aşteptăm ca peste 80 la sută dintre susţinătorii lui Crin Antonescu să voteze în turul doi cu Mircea Geoană. Ca să nu ne mai ascundem după deget, ştim cu toţii că, multă vreme, a funcţionat o alianţă ad-hoc între PSD şi PNL şi, de ce să nu o recunoaştem, a dat roade, a funcţionat în interesul românilor. Pe viitor, ne aşteptăm să fie la fel”, a subliniat Dumitru Persu. 

Viitorul guvern va fi PSD-PNL 

Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, nu a avut o poziţie diferită de cea exprimată de colegul său. În plus, el a precizat: „Cu un scor de aproape 40 %, PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Vâlcea şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care l-au votat pe Mircea Geoană, tuturor celor care au avut o opţiune anti-Băsescu. PD-L a furat masiv, dar nu a fost suficient. Îi felicit pe toţi vâlcenii, pentru faptul că au transmis foarte clar mesajul că voinţa lor nu e de vânzare”, a adăugat Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea.

După anunţarea rezultatelor la nivel judeţean, ieri, au fost reluate şi speculaţiile pe marginea posibilităţii formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean. Mulţi dintre liberalii cu care am dialogat au anunţat că vor vota cu Mircea Geoană în turul doi, mai ales că, la nivel central, PSD şi PNL au căzut de acord pe marginea subiectului privind formarea viitorului guvern, care cel mai probabil va fi condus de Klaus Johannis, variantă propusă de Antonescu şi acceptată de Geoană. Ideea le surâdea social-democraţilor, care s-au arătat dispuşi să negocieze cu PNL Vâlcea pe tema închegării unei coaliţii în CJ chiar înainte de turul doi. Reprezentanţii PSD mai cred că, în nicio situaţie, liberalii nu l-ar putea susţine în turul doi pe Băsescu, după ce acesta s-a zbătut ani de zile să radă PNL de pe scena politică.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button