Diverse

CEZ doreşte să creeze un complex balnear la Băile Govora

• Investiţiile în acest sens s-ar ridica la câteva milioane de euro

Într-o perioadă în care aproape nimic bun nu se mai întâmplă în România, iar investiţiile în infrastructură, în turism sunt mai rare decât lalelele pestriţe, la Băile Govora, continuă să se întâmple ceva fantastic – de curând, primăria a început să construiască o bază de kinetoterapie, un centru de informare turistică şi, pe lângă acestea, reabilitează casa de cultură, unde până la sfârşitul acestui an va fi amenajat un muzeu balnear. Pentru a face posibile toate aceste lucruri, primarul Mihai Mateescu s-a zbătut şi a şi reuşit să obţină terenurile necesare, dar şi o casă naţionalizată lăsată în paragină, situată lângă noua capelă ridicată într-un stil arhitectural unic de către edil.

Baza de kinetoterapie a Primăriei va fi gata în acest an

La 10 minute de mers cu maşina de Râmnicu Vâlcea, se pot trata afecţiuni respiratorii (bronşita cronică, traheobronşite, B.P.O.C., emfizem pulmonar, status post infecţii respiratorii repetate, bronşiiectazii fără episoade hemoptoice, astmul bronsic alergic, infecţios, infecţioalergic, sechele postpneumectorii), O.R.L. (rinosinuzite cronice: catarale, alergice, hipertrofice, ozenoase, sinuzite operate, rinofaringite cronice hipertrofice, laringite, micoze orofaringiene), ale aparatului locomotor (reumatism, spondiloze, gonartroze, coxartroze, artroze periferice, reumatism secundar infecţios, reumatism abarticular, disfuncţii postraumatice, afecţiuni neurologice periferice, centrale) şi asociate (gastroduodenite cronice, dispepsii gastro-intestinale, afecţiuni hepato–biliare care necesită cure de colereză, afecţiuni ale aparatului renal care necesită cure de diureză, afecţiuni metabolice, hipotiroidia, guta, diabet zaharat tip 2, osteoporoza, sechele de rahitism, nevroze astenice, boli cauzate de stres). De aceea, despre oraşul Băile Govora se spune că este o staţiune unică în lume. Iar misiunea primarului Mihai Mateescu nu este deloc uşoară, mai ales în condiţiile în care actualii guvernanţi nu par prea interesaţi să investească în incredibilul potenţial turistic al acestei ţări. Cu bani puţini, cu geamantane pline de proiecte şi nervi de oţel, edilul de la Govora încearcă permanent să găsească soluţii pentru a mai asfalta un drum, pentru a introduce utilităţi într-o zonă periferică sau, în cel mai fericit caz, cum este cel despre care vă vorbeam la început, pentru a realiza investiţii majore, destinate să atragă ca un magnet turişti români şi străini. Adesea, eforturile sale dau roade. Drept dovadă, unul dintre proiectele sale de anvergură, „Dezvoltarea staţiunii Băile Govora: reabilitarea casei de cultură în vederea amenajării muzeului balnear; construcţie centru de informare turistică şi bază de kinetoterapie”, demarat în 2009, începe să prindă contur şi ar putea fi finalizat până la sfârşitul acestui anului.

O altă premieră: cursuri pentru formarea în meseria de asistentă şi infirmieră

Iniţiativele sale, cum este şi cea pe care tocmai am menţionat-o sunt corelate cu demersurile investitorilor privaţi, preocupaţi şi ei de relansarea turismului local. Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din zonă, Mihai Handolescu, a început în urmă cu puţină vreme recondiţionarea Hotelului Palace, iar la Parc a creat o bază de tratament care să răspundă tuturor cerinţelor turiştilor veniţi la tratament. În acest sens, primarul localităţii şi-a oferit tot sprijinul. Tot Mihai Mateescu este pe cale să convingă conducerea CEZ să investească masiv la Băile Govora. Este vorba atât despre investiţii directe ale companiei cât şi despre investiţii personale, ale unor directori. CEZ ar putea investi în următorul an câteva milioane de euro într-un complex balnear de lux, iar unii dintre manageri şi-au exprimat dorinţa de a-şi construi pensiuni. Iar acestea sunt doar câteva dintre veştile bune. CEZ şi-a oferit necondiţionat sprijinul pentru comunitate, anunţându-şi participarea la rezolvarea unor probleme de infrastructură. Nu în ultimul rând, am aminti şi faptul primarul staţiunii a găsit o soluţie pentru a rezolva parţial şi problema serviciilor. În această direcţie, Mihai Mateescu a găsit o soluţie pentru organizarea unor cursuri de formare profesională în meseria de asistentă şi infirmieră, recunoscute se pare chiar şi peste hotare. Deja, zeci de tinere şi doamne din Băile Govora şi din localităţile învecinate şi-au depus dosarele pentru a putea fi incluse în acest program, pe care primarul doreşte să-l permanentizeze. Mateescu pregăteşte însă şi alte surprize plăcute.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button