Administratie

Centrul medical de urgenţă din Galicea deserveşte peste 15.000 de oameni

La finele lunii iulie, dispensarul medical din centrul comunei Galicea a fost reabilitat, pentru lucrările efectuate alocându-se suma de aproape 1 miliard lei vechi, bani care au provenit din bugetul local. „S-a montat tâmplăria din geam termopan, iar acoperişul a fost înlocuit cu tablă de tip Lindab. De asemenea, s-au executat lucrări de modernizare a spaţiilor din interior, care se prezintă acum la standarde europene. Pe această cale, trebuie să le mulţumim consilierilor locali pentru că au fost de acord cu această investiţie, iar asta denotă că îi preocupă soarta cetăţenilor din Galicea”, a spus primarul Ion Năfliu.
În clădirea respectivă îşi desfăşoară activitatea trei doctori de medicină generală, precum şi un stomatolog. De remarcat este faptul că în acest dispensar fiinţează şi singura Unitate de Primiri Urgenţe din mediul de pe raza judeţului Vâlcea. Peste 15.000 de persoane (din Galicea şi din localităţile limitrofe) beneficiază de servicii medicale în cadrul acestui centru zonal de permanenţă.
Altfel, viceprimarul Florea Udrea ne-a informat că s-au deschis cabinete medicale şi în satele Valea Râului şi Cremenari, unde doctorii îşi desfăşoară activitatea conform unui grafic bine pus la punct. În viitorul apropiat, autorităţile locale vor amenaja încă un spaţiu pentru îngrijirea celor bolnavi, în satul Bratia-Deal.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button