Diverse

Centrul de dializă „Renamed”, de la Râmnicu Vâlcea, nu diferă cu nimic de cele mai moderne clinici din Occident

RenamedÎn urmă cu câteva luni, compania Renamed, din Craiova, a deschis la poalele dealului Capela, în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean, prima clinică privată de hemodializă şi nefrologie din Vâlcea.
În primă fază, investiţiile s-au ridicat la peste 3 milioane de euro, iar în momentul de faţă clinica nu diferă cu nimic de cele din Occident. „Renamed Nefrodiamed este cel de-al patrulea centru de dializă deschis, în ianuarie 2010, de grupul Renamed. După cum aţi văzut, saloanele şi rezervele le asigură pacienţilor confort fizic şi psihic la standarde europene ridicate. Personalul medical specializat, medici şi asistente medicale cu experienţă în domeniul hemodializei, monitorizează în permanenţă starea pacienţilor, iar personalul tehnic supraveghează funcţionarea corecta a aparaturii. Echipamentele şi aparatura sunt produse de firme de renume mondial, aparatele de dializă şi staţia de tratare a apei sunt de ultimă generaţie, ceea ce conferă o eficienţă maximă şi un înalt grad de siguranţă. Pacienţii care sunt purtători de viruşi hepatic B, C, virusul HIV etc, au la dispoziţie saloane cu destinaţie specială. Pacienţilor li se oferă în mod gratuit medicaţia adecvată, precum şi o masă cu un aport caloric şi proteic necesar”, a declarat doctorul Dionisie Dubinciuc, coordonatorul clinicii, în timp ce ne prezenta fiecare colţişor al centrului. Acesta a adăugat că, în prezent, compartimentul auto asigură, de asemenea, în regim gratuit, pacienţilor transportul între clinica şi domiciliu, cu autoturismele proprii, echipate corespunzător pentru siguranţa şi confortul acestora.
„Serviciul de transport nemedicalizat al pacienţilor este disponibil şi pentru aceia care se află în tranzit în judeţul Vâlcea, adică pentru turişti, pentru cei care se află la cura balneară. Mulţi cred că, fiind vorba de o clinică privată, trebuie să dispună de bani grei pentru a beneficia de serviciile noastre. Nu! Nu trebuie să plătească nimic, pentru că avem contract cu CAS şi serviciile nu se plătesc. Practic, pacienţii noştri vin aici cum se duc la un spital al statului, numai că beneficiază de servicii mult mai bune, de cele mai bune condiţii. La clinica noastră, cum aţi văzut, nu găsiţi un fir de praf, totul e „farmacie”, e linişte, iar tratamentul este cel mai bun. Aş mai preciza că nu batem pasul pe loc. Aparatura existentă este de fabricaţie germană, Braun, dar va fi schimbată foarte curând, chiar dacă este aproape nouă, pentru că ne propunem să fim în pas cu ultimele tehnologii în domeniu. Aşadar, în viitorul apropiat, vom achiziţiona aparatură Frezenius, cea mai modernă şi performantă în acest moment”, a mai adăugat Dionisie Dubinciuc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button