Administratie

Cele 4 spitale pe care CJ urmează să le preia au datorii de aproape 150 miliarde lei vechi

Managerul Spitalului de Urgenţă Vâlcea, Georgeta Sălişte nu se teme că şi-ar putea pierde funcţia. Democrat liberala susţine că nu va ţine cu dinţii de acest post, chiar dacă, în acest moment, în opinia sa, nu ar exista un motiv plauzibil pentru care ar trebui să fie schimbată.

Între Georgeta Sălişte şi preşedintele Consiliului Judeţean, există un conflict mai vechi. În urmă cu câteva luni, CJV a blocat conturile SJU din cauza unei datorii istorice, dar şi a refuzului conducerii Spitalului de a oferi informaţii cu privire la modul în care a gestionat anumite spaţii. Şi managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie, Marian Stoica îşi simte în pericol scaunul, mai ales că de la preluarea conducerii, Maternitatea a acumulat foarte multe datorii şi s-a cufundat într-o criză financiară fără precedent. „Nu am auzit nimic despre acest lucru şi chiar dacă s-ar întâmpla să fiu schimbat nu am vreo problemă. Stau în funcţie atât cât este nevoie. Dacă simt că nu se mai poate, las pe altcineva”, spune Marian Stoica. Deşi nu şi-a manifestat dorinţa de a schimba conducerile spitalelor ce vor fi preluate de la 1 iulie de Consiliul Judeţean, Ion Cîlea spune că aceştia trebuie să îşi revizuiască planul de management, dar şi modul în care cheltuiesc banii publici. Chiar dacă directorii de spitale se plâng că nu mai facă faţă cu cheltuielile, cele pentru personal depăşesc 90 la sută din veniturile totale.
Potrivit vicepreşedintelui CJV, Dumitru Persu, instituţia condusă de Ion Cîlea ar urma să preia de la 1 iulie 4 unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Maternitatea, Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anasatasu – Mihăeşti şi Spitalul din Drăgoeşti. Acestea au însă datorii de aproape 150 miliarde lei vechi, motiv pentru care, a adăugat Dumitru Persu, preluarea trebuie făcută cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să se angajeze să participe la achitarea datoriilor şi susţinerea activităţii medicale, pe viitor.
Spitalele din Drăgăşani, Bălceşti, Horezu şi Brezoi vor fi preluate de primăriile acestor localităţi, cel mai probabil în aceleaşi condiţii.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button