Acasă Administratie Casa de Cultură din Brezoi va fi inaugurată în preajma sărbătorilor de...

Casa de Cultură din Brezoi va fi inaugurată în preajma sărbătorilor de iarnă

60
0

Cu o istorie de peste 70 de ani, Casa de Cultură este un simbol cu care locuitorii oraşului Brezoi se identifică din punct de vedere social şi emoţional. Imobilul a fost distrus într-un incendiu, în urmă cu un deceniu, dar primarul Robert Schell a găsit soluţii pentru refacerea şi modernizarea acestuia.


“O clădire simbol cu specific architectural local, ce merită a fi pusă în valoare, Casa de Cultură nici nu dispunea de instalaţiile, echipamentele şi dotările necesare pentru organizarea de evenimente culturale în bune condiţii. Aşa că am căutat oportunităţi de finanţare şi soluţia a venit de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Casei de Cultură include: mărirea capacităţii sălii de spectacole – până la 360 de locuri, realizarea unui balcon interior, pardoseală, remodelarea scenei şi a sălii de spectacole, îmbunătăţirea acustică prin montarea unor panouri speciale, finisaje interioare şi exterioare, realizarea unei cabine tehnice, a garderobei, grupuri sanitare inclsuiv pentru persoanele cu dizabilităţi, închiderea teraselor Sud-Est şi Nord-Vest cu tâmplărie din lemn stratificat şi geam termopan, amenajarea unei zone de access (trepte, rampă, jardiniere), crearea unor spaţii pentru bibliotecă (sală de lectură, bibliotecă, depozit de carte), mărirea suprafaţei vitrată de la faţadă, în concordanţă cu arcadele existente ş.a.m.d.”, a detaliat primarul Robert Schell.

Proiectul derulat prin CNI cuprinde, de asemenea, o sală cu calculatoare, un birou administrativ, o scară cu structură metalică, placaj cu piatră pe faţada principală, o parcare modernă, împrejmuire, spaţii verzi, alei şi dotarea cu toate echipamentele necesare organizării spectacolelor. “Pe lângă bibliotecă şi secţiunea IT & C, Casa de Cultură va dispune de două secţii – una dedicată muzicii şi una dedicată artelor vizuale. Însă nu ne rezumăm la atât. Vom iniţia noi intervenţii menite să facă din Casa de Cultură un veritabil centru cultural, un hub multidisciplinar, un loc de întâlnire pentru întreaga comunitate. Un centru cultural aduce o importantă contribuţie la viaţa culturală, socială şi economică. Un spaţiu care implică cetăţenii în noi forme de participare oferă divertisment organizat, oportunităţi de auto-exprimare şi educaţie culturală, adaugă vitalitate comunităţii, promovează tradiţiile locale. Vom analiza astfel nevoile membrilor comunităţii şi vom căuta noi posibilităţi de a furniza servicii culturale cât mai variate, precum: cluburi de dezbateri, evenimente dedicate diferitelor categorii de vârstă, cluburi pentru hobby-uri, ateliere artistice, proiecţii de film, lansări de carte, cercuri de lectură şi poezie etc. Iar lista acestor activităţi variate va fi deschisă de un minunat eveniment de lansare, în preajma sărbătorilor de iarnă, despre care vom reveni cu mai multe detalii”, a mai anunţat Robert Schell, primarul oraşului Brezoi.