Acasă Diverse Când îţi doreşti ceva cu adevărat, totul e posibil! Arbitru de fotbal,...

Când îţi doreşti ceva cu adevărat, totul e posibil! Arbitru de fotbal, profesoară de română şi franceză, iar mai nou educatoare şi învăţătoare

2449
0

În arbitrajul vâlcean, se găsesc multe categorii de tineri. Unii ambiţioşi, alţii studioşi, dar şi doar talentaţi. Cei mai mulţi dintre cei care au depăşit vârsta adolescenţei au ajuns oameni de bază în societate. Sunt ingineri, profesori, economişti, oameni de afaceri. Nadia Ducu este un exemplu de arbitru căruia nu i-a plăcut doar sportul, ci şi cartea. Împarte legea pe terenurile de fotbal din judeţ, cu fanionul, de 15 ani. În toată această perioadă şi-a desfăşurat activitatea şi ca dascăl.

Absolventă a Facultăţii de Litere din Craiova, aceasta a ajuns să predea în şcolile din judeţ română şi franceză. Sute de elevi i-au trecut prin mână în toată această perioadă. Nadia a căutat să se perfecţioneze continuu, astfel că în acest an i s-a mai ivit o oportunitate. Din toamnă, poate merge şi la grădiniţă, ca educatoare sau la clasele I-IV, ca învăţătoare. A avut o vară plină. A terminat cea de-a doua facultate, în Ştiinţele Educaţiei, iar în iulie a avut licenţa. Tot în iulie, dar la sfârşit, a mers la examenul de titularizare. De această dată a optat pentru Limba şi Literatura Română, pedagogie preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii. A obţinut o notă bună, 8,90, iar acum aşteaptă cu încredere noul an şcolar. Şi începerea campionatului! Pentru că îşi doreşte să mai continue şi în această direcţie, ca arbitru de fotbal.