Diverse

Campioana Europei, aproape de a înfăptui minunea

* Viborg a câştigat partida cu Dinamo la 7 goluri diferenţă, însă mai avea nevoie de încă două reuşite pentru a ajunge în Main Round

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, echipa care a învins-o în finală pe Oltchim, Viborg, a fost eliminată din actuala ediţie a celei mai importante competiţii din handbalul feminin mondial. Gruparea pentru care evoluează şi două românce, Carmen Amariei şi Cristina Vărzaru (care a obţinut în sezon trecut titlul de golgheteră a Champions League) a avut parte de o grupă de foc, din care n-a reuşit să iasă. Buducnost Podgorica şi Dinamo Volgograd s-au dovedit două formaţii prea puternice pentru echipa daneză care a ieşit timpuriu din cursa pentru cucerirea unui nou trofeu. Înaintea ultimei etape, şansele de a ajunge între primele opt echipa ale Europei erau destul de mici. Viborg avea doar varianta victoriei în meciul cu rusoaicele de la Dinamo, la nouă goluri diferenţă. Viborg a câştigat, însă, partida retur, din Danemarca, cu scorul de 36-29, fiind despărţită de calificarea în Main Round de doar două goluri. Campioana Danemarcei, ca ocupantă a locului trei în grupa A, continuă în Cupa Cupelor, competiţie pe care ar putea-o câştiga. Pe locul 4 în grupa A s-a situat IK Savehof, grupare care nu a obţinut nici un punct, fiind de altfel singura echipă din cele 16 care a pierdut toate cele şase meciuri disputate. La cealaltă extremă se situează campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, singura formaţie din cele 16 participante care a obţinut maxim de puncte (12) în faza grupelor şi astfel se anunţă a fi principala candidată la cucerirea trofeului Champions League din acest an.

Hypo, Viborg, Toulon şi Zvezda merg în Cupa Cupelor

Grupa B a Ligii Campionilor a dat pentru Maind Round echipele Itxako Estella şi HC Leipzig. Pe dinafară au rămas Hypo şi Debrecen,. Din grupa C, Larvik şi Oltchim au obţinut biletul calificării, iar Toulon s-a calificat în Cupa Cupelor, după ce în ultima etapă a reuşit să se impună în faţa Randers-ului cu scorul de 24-23 şi astfel s-a clasat pe locul 3. Din grupa D, Gyor şi Krim s-au calificat împreună între cele mai bune opt echipe ale Champions League, Zvezda s-a clasat pe 3 şi Podravka pe 4. Aşadar, pe lângă echipele care au ajuns în grupele principale ale Ligii, s-au stabilit şi formaţiile care merg în Cupa Cupelor, ca şi ocupante ale locului 3 în cele patru grupe. Viborg, Hypo Viena, Toulon şi Zvezda merg, aşadar, să se lupte în Cupa Cupelor, cea de-a doua competiţie europeană, ca şi importanţă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button