Acasă Superliga „Călimăneştiul poate avea o echipă în Liga a III-a, dacă agenţii economici...

„Călimăneştiul poate avea o echipă în Liga a III-a, dacă agenţii economici din staţiune o vor susţine financiar!”

241
0

2 Scirlea_Vasile_2015_11 (1)* spune viceprimarul din Călimăneşti, Vasile Scîrlea

Cozia Călimăneşti este campioana de iarnă a Superligii, deşi echipa din staţiune încă nu şi-a fixat ca obiectiv promovarea în Liga a III-a, la finele sezonului. Mai mult decât atât, Adi Dulcea & Co. au beneficiat de cel mai mult buget dintre primele şase clasate din elita fotbalului judeţean. Tocmai de aceea, la finele anului trecut, tehnicianul Cristi Bora, a şi declarat că aşteaptă ca autorităţile locale să ia o decizie pozitivă în privinţa suplimentării bugetului, dar şi pentru întărirea lotului.

„Trebuie să găsim formula optimă de asociere a tuturor factorilor care se vor implica”

Chestionat în această privinţă, viceprimarul oraşului Călimăneşti, Vasile Scârlea, speră că lucrurile se vor rezolva pozitiv, iar Cozia va avea parte de mai mult sprijin financiar, atât din partea administraţiei locale, cât şi a agenţilor economici din staţiune. „Cred că un oraş cum e Călimăneştiul poate să aibă o echipă de fotbal puternică şi să ofere câte trei mese pe zi jucătorilor, mai ales dacă e să ţinem cont de numărul mare al unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică existente în staţiune. Înainte de toate, trebuie însă să găsim formula optimă de asociere, de înţelegere a situaţiei din partea tuturor celor care se vor implica. În opinia mea, e necesară şi o dorinţă generală de a dezvolta o mişcare sportivă de anvergură în staţiune, în caz contrar, nu văd cum s-ar putea pune lucrurile la punct. Iar aici mă refer la stabilirea unui sistem de implicare activă din partea tuturor întreprinzătorilor particulari din staţiune, adică de a participa fiecare cu fonduri la dezvoltarea activităţii sportive. Nu e un sistem foarte complicat, dar e nevoie de dialog”, a precizat Scârlea.

„Echipa a demonstrat că are potenţial şi poate deveni campioană!”

„Aşadar, acesta ar fi următorul pas pe care îl avem de făcut: să discutăm cu toţi agenţii economici potenţi din staţiune, care ar putea să susţină financiar echipa de fotbal Cozia într-o ligă superioară. Din fericire pentru noi, începând din 2015, avem şi o bază sportivă modernă adecvată desfăşurării unei activităţii fotbalistice la nivel mai înalt. În plus, iată!, echipa a demonstrat că poate să fie campioană, că are potenţial, iar jucătorii îşi doresc să joace pentru Călimăneşti, să reprezinte oraşul cu multă mândrie. În principiu, s-ar putea face ceva, trebuie doar să existe disponibilitate şi toleranţă din partea tuturor. Doar aşa, oraşul Călimăneşti îşi va putea permite să ţină o echipă în Liga a III-a”, a adăugat Vasile Scîrlea, viceprimarul din Călimăneşti. (N.C.)