Liga IIIFotbal

CALIFICARE! Vâlcea, în finala barajului de promovare în Liga a II-a! Scor incredibil în Zăvoi

Sâmbătă, 25 mai, a fost o zi perfectă în Zăvoi pentru iubitorii fotbalului vâlcean. Returul din barajul semifinal pentru promovarea în Liga a II-a, dintre SCM Rm. Vâlcea și Olimpic Zărnești, a atras pe bătrânul stadion aproximativ 5000 de suporteri. Au trecut ani mulți de când nu a mai fost atâta lume în tribunele bazei de la poalele Capelei. Echipa municipalității i-a răsplătit cu un joc bun și o calificare fără emoții. După un 1-0 scos cu forcepsul, la Zărnești, SCM s-a impus en-fanfare, la scor de tenis, cu 6-0, pe teren propriu. A fost performera barajului semifinal. Nicio echipă din cele 10 care merg mai departe nu a reușit să treacă în ultima etapă cu scorul general de 7-0.

Lovitura de începere a partidei din Zăvoi a fost dată de fostul mare arbitru Gheorghe Constantin (cunoscut în lumea fotbalului drept Costică Vâlcea), pentru o vreme chiar președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, fost fotbalist și conducător de club.

În primele minute, ambele formații și-au creat acțiuni ofensive. Gazdelor le-a trecut glonțul pe la ureche la o centrare în fața porții. Au depășit momentul, iar în minutul 28 au preluat conducerea. Neagu, după o acțiune prelungită de atac, și-a întors adversarul în careu și a marcat pentru 1-0. Oaspeții nu au renunțat la luptă, deși aveau nevoie de două goluri pentru a reintra în lupta calificării. Cantauz, Alex Ilie au amenințat poarta lui Gherguș, bravul portar al Vâlcii, care a făcut un nou joc bun. SCM a intrat la pauză cu avantajul minim.

În debutul părții secunde, Ivan a scăpat singur spre poarta adversă în zonă centrală și a fost faultat din spate, la marginea suprafeței de pedeapsă. Arbitrul a fost prompt. A acordat lovitură liberă gazdelor și cartonaș roșu pentru Vasu, pentru oprirea unei situații clare de înscriere a unui gol. Era minutul 50. Vâlcea a profitat la maxim de această situație. A și înscris din lovitură liberă. Tot Cosmin Neagu, probabil cel mai bun jucător din 2024 al SCM, a realizat dubla: 2-0. Aici s-a rupt jocul. Era clar că soarta barajului este decisă. Cu un om în minus și condusă cu 3-0 la general, Zărnești era deja exlusă din calculele calificării în finală. Noua reușită a adus descătușare elevilor lui Gabi Mangalagiu, care au făcut spectacol și și-au bucurat suporterii cu alte patru goluri până la final. În minutul 55, tabela indica 3-0. Juniorul Vlad Ionescu (2006) a finalizat după o fază frumoasă, ca la antrenament. În minutul 62 s-a făcut 4-0. Ivan a primit lângă bara din dreapta, a șutat, mingea i-a revenit din blocaj și din a doua încercare a trimis balonul în plasă. A fost momentul în care s-a relaxat și Gabi Mangalagiu. A dat minute și celorlalți juniori, Olaru și Cruceru. Au ieșit ”greii”. Mai întâi Pîrvu, apoi Ovidiu Popescu, Neagu, Geantă și Ivan. În minutul 72, la una dintre primele atingeri de balon, Bîrzan a lovit bine minge și a trimis-o direct în plasa laterală: 5-0. Simeanu a închis tabela din minutul 78, cu un șut din întoarcere: 6-0. Pentru Vâlcea a fost cea mai categorică victorie de la revenirea în fotbalului național. A asistat la acest succes și primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care a văzut meciul din tribună, alături de deputatul Eugen Neață și alte oficialități.

Printre cei 5000 de microbiști s-au aflat și două inimoase galerii. Au primit aplauze din partea publicului inclusiv ”cocoșii de munte” de la Zărnești, care și-au încurajat echipa chiar și la 6-0. Aprecieri din partea spectatorilor și mai ales a fotbaliștilor din Zăvoi a primit și Brigada Noastră, care a contribuit din plin la succesul gazdelor.

În barajul final pentru promovarea în Liga a II-a, SCM Rm. Vâlcea va înfrunta AFC Câmpulung Muscel. Vedița Colonești i-a fost adversară. În tur a fost 0-0. În retur, după 90 de minute, 1-1. Argeșenii s-au impus în prelungiri cu scorul de 2-1. Au marcat în minutul 104.

Primul meci din finala pentru Liga a II-a va avea loc la Câmpulung sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18.00. Returul, meciul decisiv, va fi pe 5 iunie, de la ora 17.30, în Zăvoiul vâlcean. Bravo, băieți! Hai, Vâlcea!

SCM Rm. Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Lazăr, Bărbuți, Lăzărescu, Geantă, Ionescu, Pîrvu, Ov. Popescu, Neagu, Ivan. Au mai intrat: Simeanu, Cruceru, Olaru, Bîrzan, Tilioiu.

Olimpic Zărnești: Florescu – Cantauz, Albu, Vasu, Dobre, Gavrilă, H. Ilie, Grideanu, Mielușoiu, A. Ilie, Marinescu. Au mai jucat: Șerban, Tăgîrță, S. Mihai, Marcu.

Articole Similare

Back to top button