Politica

Buican şi Jurcan au confirmat posibilitatea refacerii alianţei PNL – PDL în Consiliul Judeţean

Deputatul liberal Cristi Buican acuză în continuare că PSD-ul este în cârdăşie cu PDL-ul, o cârdăşie care a dus la falimentul administraţiei publice locale din judeţul Vâlcea. El continuă să reproşeze şi faptul că Bulacu şi Persu fac politică în interes propriu. Dar, cu toate acestea, liberalul ar face alianţă cu oricare dintre ei, pentru binele naţiunii. O declaraţie care pregăteşte terenul pentru o nouă alianţă cu PDL-ul la nivelul Consiliului Judeţean. Liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a confirmat voalat marele eveniment.

Liberalii şi democraţii vor să refacă Alianţa DA la nivelul Consiliului Judeţean, dar fac anunţul într-o manieră băsesciană, adică prin împroşcarea cu noroi a viitorilor aliaţi. Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, susţine că vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu şi Romulus Bulacu, se află într-o cârdăşie nocivă pentru comunitatea vâlceană, dar benefică pentru clientela politică. „În judeţul Vâlcea, şantierele sunt în paragină, lucrările se degradează, iar asta din cauza politicii falimentare a Guvernului Boc şi a cârdăşiei de la Consiliul Judeţean, dintre Romulus Bulacu şi Dumitru Persu. Sunt oameni care fac politică în interes propriu, al partidelor pe care le reprezintă şi în interesul clientelei politice. Personal, când am făcut vreo alianţă, aceasta s-a bazat pe principii şi programe. Niciodată, de când sunt în politică, nu am intrat într-o cârdăşie cu un om politic sau cu vreun partid. Trebuie să dispară astfel de practici, care au adus, în ultimii 20 de ani, la Putere, pesedişti sau pedelişti, fii lui Ion Iliescu din Frontul Salvării Naţionale”, a criticat preşedintele PNL Vâlcea. Buican s-a arătat dispus să intre, totuşi, într-o alianţă cu fii pedelişti sau pesedişti ai lui Iliescu, din Frontul Salvării, dar spre binele comunităţii, nu în interesul partidului. „Nu exclud nicio colaborare, cu nici un partid, atâta timp cât această colaborare se bazează pe principii şi pe interesul locuitorilor din judeţul Vâlcea, nu al unei persoane sau al clientelei de partid”, a adăugat liderul liberalilor vâlceni.
În luna mai, imediat după ruperea alianţei cu PSD, deputatul Cristian Buican susţinea că motivul divorţului a fost acela că liderii social-democraţi nu au respectat acordul încheiat în toamna anului trecut, prin care PSD se angajase să susţină numirea liberalului Mircea Poenaru în funcţia de vicepreşedinte al CJ. La data respectivă, Buican spunea că pesediştii au mimat alianţa, că liderii PSD, Ion Cîlea şi Dumitru Persu, au iniţiat procedura de schimbare a democratului Romulus Bulacu cu liberalul Mircea Poenaru, dar după atacarea ei în contenciosul administrativ de către  prefectul Petre Ungureanu, nu au susţinut-o şi în instanţa de judecată. Liberalii au considerat gestul ca un semn de trădare şi au făcut o alianţă secretă cu PDL, care presupunea schimbarea vicepreşedintelui social-democrat Dumitru Persu cu un reprezentant al liberalilor. Alianţa a murit în faşă, pentru că democraţii s-au răzgândit şi ei foarte repede, încheind pe uşa din dos o alianţă cu PSD. Trădându-i, astfel, pentru a doua oară, pe liberali.
PNL renegociază de ceva timp cu PDL refacerea alianţei DA, dar fără succes. Dorel Jurcan a confirmat acest lucru la finele săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a declarat că, în prezent, se face o analiză a alianţei cu PSD şi, în funcţie de rezultat, se va decide dacă PDL va rămâne în această alianţă sau nu. „Se impune o analiză a ceea ce s-a întâmplat la CJ, nu este nimic nou şi nimic suspect. Facem aceste analize din şase în şase luni. Dacă acest mariaj este benefic şi în folosul comunităţii, îl vom menţine, iar dacă nu, vom hotărî dacă vom face o altă alianţă cu un alt partid”, a mărturisit Jurcan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button