Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Buget de austeritate la Şirineasa

* primarul Dan Săraru nu beneficiază de fonduri pentru investiţii, sumele primite de la bugetul de stat acoperind parţial doar salariile 

Comuna Şirineasa se numără printre localităţile nevoite să se descurce în acest an cu un buget de austeritate. De la DGFP Vâlcea, din impozitul pe venit şi TVA, primăria Şirineasa a primit doar 5,5 miliarde lei vechi, pentru echilibrarea salariilor tuturor categoriilor de personal plătite de primărie şi pentru investiţii. Sumele repartizate de la bugetul de stat nu acoperă, însă, nici salariile pentru tot anul 2010, astfel că despre investiţii nici nu poate fi vorba în această situaţie. Conform calculelor făcute, angajaţii din aparatul propriu al primăriei, consilierii locali, asistenţii persoanelor cu handicap, bibliotecarul, beneficiarii ajutorului social, persoanele angajate pe Legea 76/2002, privind protecţia şomerilor, nu-şi vor primi drepturile băneşti decât în prime trei trimestre ale anului, adică până în septembrie. Pentru investiţii nu mai rămâne nici un leu, în condiţiile în care primarul Dan Săraru a demarat o serie de proiecte, care au nevoie de finanţare pentru a se putea finaliza. „Din păcate, actualul buget nu acoperă datoriile pe care le avem din anul 2009 la lucrările de investiţii, la furnizorii de combustibil solid la şcoli şi grădiniţe, pentru transportul dascălilor care fac naveta, pentru achitarea datoriilor la firmele care ne-au reparat maşinile şi utilajele din dotarea primăriei. În plus, la şedinţa Consiliului Judeţean din 28 februarie, 25 de localităţi, printre care şi comuna Şirineasa, nu au primit nici un leu pentru reabilitarea drumurilor comunale”, a informat Dan Săraru, care aşteaptă totuşi cu încredere următoarele decizii ale consilierilor judeţeni. „În şedinţele ce urmează, se va lua în discuţie şi situaţia sumelor repartizate pe unităţi administrativ-teritoriale de către CJ pentru co-finanţările proiectelor de infrastructură locală. Amintim că noi trebuie să susţinem pentru construcţia bazei sportive şi lucrările de canalizare o co-finanţare de aproximativ 6 miliarde lei vechi. Iar în privinţa stadionului, pot spune că sunt foarte supărat că în anul 2009 nu mi s-a alocat nici un ban, nici de către Guvern – Ministerul Dezvoltării, pentru partea de contribuţie asumată la aprobarea proiectului şi nici de la Consiliul Judeţean, pentru partea de co-nfinaţare. Avem datorii de patru miliarde lei vechi la firma constructoare a stadionului, care a întrerupt lucrările pentru a nu intra în faliment. În aceste condiţii, aşteptăm, pentru anul 2010, cu mare speranţă alocarea fondurilor pentru investiţiile prezentate mai sus”, a mai precizat primarul din Şirineasa. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button