Politica

Bogdan Pistol l-a atacat foarte dur pe Mircia Gutău

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, acuză PD-L şi PSD că nu respectă regulile în această campanie, oferind peste tot în teritoriu alte materiale decât acceptate de lege. „Dau îmbrăcăminte, hrană şi furaje pentru animale. În zona de nord a judeţului, se distribuie bocanci şi echipament de protecţie. La Milcoiu, Nicolae Bălcescu, Galicea, Olanu, Drăgoeşti, Prundeni şi Orleşti, oamenii au primit pungi de culoare portocalie sau roşie, conţinând zahăr, ulei, făină şi alte produse alimentare. Noi, liberalii, nu înţelegem să facem astfel campanie electorală, nici nu am avea posibilitatea, resursele noastre financiare fiind foarte reduse. În campanie, folosim doar ceea ce ne permite legea”, a spus preşedintele liberalilor vâlceni. 

Cristian Buican a somat PD-L şi PSD să nu mai ofere mită electorală 

Cristian Buican le-a atras atenţia vâlcenilor că o alegere subiectivă, sub influenţa unor cadouri de tipul celor menţionate, poate avea consecinţe nocive pentru întreaga ţară, pe termen lung. „Nu cred că e în avantajul românilor să fie conduşi de oameni incompetenţi, iar spre bucuria noastră lumea simte că este momentul unei schimbări. Traian Băsescu a numit, zic eu, cel mai slab premier din istoria ţării. Mă refer, evident, la Emil Boc, şeful celui mai dezastruos guvern, care a distrus tot ceea ce am construit noi, până în 2008. România, condusă de PD-L şi PSD, a ajuns cea mai îndatorată ţară din Europa, cea mai săracă şi cu cei mai mulţi şomeri. Au ras într-un an aproape un milion de locuri de muncă? Ce altă dovadă mai mare de incompetenţă ne trebuie?”, a mai precizat parlamentarul. Bogdan Pistol, preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, a completat afirmaţiile colegului său, lansând un apel către organismele statului, cărora le-a recomandat să-şi facă datoria de acum înainte şi să nu-i mai ierte pe infractori. 

Liderii PNL au avertizat că
Unii politicieni vâlceni riscă să ajungă în puşcărie

„În afară de una-două persoane, politicienii din Vâlcea n-au prea făcut puşcărie. Pentru mită electorală, se dă cu puşcărie. De aceea, eu cred că nu e de glumit cu astfel de lucruri. E momentul ca, acum, că tot există o mulţime de dovezi, cineva să fie pedepsit. Nu ne putem juca cu România, după 20 de democraţie, să trecem cu vederea ceea ce se întâmplă. Am trecut cu vederea autocarele care plecau în excursie cu alegătorii pe la mănăstiri. Am văzut că, mai nou, se duc şi la mitinguri cu ei. Am văzut tone de sandvişuri, de apă minerală şi banii de drum daţi împotriva legii, dar ei persistă în greşeală. Şi persistă foarte rău, pentru că implică şi instituţiile statului. Vedem azi pe televiziunile naţionale încă un motiv pentru Râmnic. Mie personal mi-a fost ruşine când am auzit că cineva a câştigat cu 80 la sută deşi a fost unde a fost. Nu m-am simţit confortabil, ba din contră, gândindu-mă că poate din cauza mea şi a celorlalţi care au mai candidat n-a fost posibilă o schimbare. Poate că nu am fost noi în stare să le explicăm oamenilor ceea ce trebuia. (…) Evident că fac trimitere la PD-L, la Mircia Gutău. Să se oprească cu chestiunile acestea. E şi preşedintele PD-L Vâlcea. E în regulă, din punctul meu de vedere, să le spună oamenilor să se gândească că îl votează pe el atunci când îl votează pe Traian Băsescu. 

În Râmnic, există un puternic curent anti Băsescu 

E bine că încearcă să-i transfere cuiva capitalul său de imagine. Cu asta sunt de acord, dar nu sunt de acord să preia şi să pună în aplicare vechile practici pesediste. Trebuie să înţeleagă că lumea s-a săturat de Traian Băsescu şi să-i lase pe oameni să voteze cum doresc. Eu cred că Mircia Gutău are viziune de dreapta şi că în condiţiile în care el şi PD-L vor să mai aibă posibilitatea să rămână la putere, atunci să pună umărul ca domnul Crin Antonescu să intre în turul doi. Haideţi să nu ne mai ascundem după deget: Traian Băsescu nu are nicio şansă să câştige! Preşedinţia se dispută între Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Cu Crin Antonescu preşedinte şi actualul primar al Sibiului în fotoliul de premier, există posibilitatea ca PD-L, sub o formă sau alta, să rămână la putere. Cu Mircea Geoană preşedinte, nicio şansă! Până la urmă, este vorba şi de o formă de protecţie personală. (…) Mircia Gutău trebuie să înţeleagă acest lucru. La conferinţa de data trecută, am spus că, la Râmnicu Vâlcea, vor exista secţii unde Traian Băsescu nu se va situa pe primul loc. Am simţit şi noi pulsul, avem şi noi informaţii. Acum, vă spun cu certitudine că, cel puţin în zona Nord, Crin Antonescu va lua primul loc. În municipiu, există un puternic curent pentru schimbare, pentru schimbarea lui Băsescu. În funcţie de cât de mult se va întinde acest curent, e posibil ca PD-L să aibă surprize dintre cele mai neplăcute. Chiar dacă Mircia Gutău e cel mai iubit om din oraş, el nu poate transfera atâta simpatie către o persoană care a făcut rău inclusiv râmnicenilor, care se face vinovat pentru pierderea foarte multor locuri de muncă pierdute, pentru accentuarea crizei”, a concluzionat Bogdan Pistol.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button