Diverse

Bloc în flăcări în Ostroveni

• Panică şi teroare într-un bloc din cartierul Ostroveni, cuprins de flăcări, vineri seara. Mai multe persoane au primit îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică

Incendiu de proporţii într-un bloc din cartierul Ostroveni, produs la etajul 10 al blocului S 2, pe scările D şi E. Până la sosirea pompierilor, flăcările s-au extins cu repeziciune. Focul a fost întreţinut şi de materialele combustibile, dar şi de curenţii de aer. Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul clădirii construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de circa 300 mp., deasupra ambelor scări, precum şi diverse bunuri materiale, elemente de mobilier, câteva miniutilaje de uz gospodăresc, depozitate de locatari în podul blocului, spaţiu pe care aceştia îl amenajaseră ca boxe. „De asemenea, s-au degradat plăcile de azbociment şi învelitoarea din tablă, traseele de cablu TV, două panouri din policarbonat aflate pe casa scării, precum şi zugrăveala pe anumite porţiuni ale zidurilor apartamentelor de la ultimele două etaje”, a declarat Cătălin Poescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. Pompierii s-au luptat mai bine de o oră cu flăcările, 45 de persoane, patru autospeciale şi mai multe ambulanţe fiind chemate pentru a interveni. Câţiva locatari ai blocului au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au suferit atacuri de panică. Aceştia au fost transportaţi la spital, însă nimeni nu a fost rănit serios în incendiu. Pagubele au fost doar de ordin material şi se ridică la 35.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 1600.000 de lei.
Din cercetările preliminarii, efectuate de o comisie mixtă compusă din angajaţi ai ISU, poliţişti şi angajaţi ai Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, reiese faptul că incendiul a izbucnit în urma producerii unui arc electric la o instalaţie de iluminat improvizată, amplasată în podul blocului. Neoficial, se vehiculează varianta că totul s-ar fi întâmplat din cauza unui fost militar, neatent cu focul şi instalaţiile electrice.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button