Diverse

Biroul Executiv al AJF va oficializa numirea lui Chiriţă în funcţia de vicepreşedinte

* din câte se pare, miercuri, 22 decembrie, oficialii forului fotbalistic judeţean vor încălca statutele în vigoare, doar pentru a-i face pe plac candidatului din Horezu

Miercuri, 22 decembrie, Biroul Executiv al AJF Vâlcea – în noua componenţă rezultată după alegerile din 3 decembrie – se va întruni în ultima şedinţă din 2010. La această întâlnire vor fi prezenţi şi artizanii erorii de proporţii care a condus la validarea dosarului unui candidat care nu întrunea condiţiile necesare pentru a intra în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte. Ne referim la horezeanul Nicolae Chiriţă – culmea, chiar în calitatea de vicepreşedinte ales! – cel care s-a făcut că nu cunoaşte statutul AJF pentru a candida, precum şi la secretarul general Daniel Demetrescu (abia întors din vacanţa, mai precis din luna de miere pe care a petrecut-o peste mări şi ţări, tocmai în Republica Dominicană), din pricina căruia, de altfel, s-a şi amânat până la această dată desfăşurarea şedinţei Biroului Executiv. Doar nu vă imaginaţi că era să lipseacă tocmai „strategul”, nu-i aşa!?

Corectitudinea, cuvânt interzis la AJF?

Gurile rele spun că în şedinţa din această săptămână, în stilul deja consacrat al celor de la AJF Vâlcea, parcă pentru a dovedi astfel că regulamentele, dar mai ales principiile corectitudinii, nu sunt decât nişte simple vorbe în vânt, care pot fi trecute uşor cu vederea în funcţie de interesele personale, oficialii forului fotbalistic judeţean vor să valideze, într-un fel sau altul, candidatura lui Chiriţă pentru funcţia de vicepreşedinte.
Cel care s-a dat practic de gol în această privinţă a fost însuşi Nicolae Chiriţă, care ne-a declarat săptămâna trecută că nici nu se pune problema să piardă cumva funcţia de vicepreşedinte. „Nu am emoţii că nu voi fi vicepreşedinte, Biroul Executiv va pune lucrurile în ordine în această privinţă”, a susţinut satisfăcut Chiriţă.

Pintilie zice una, Chiriţă zice alta!

În tentativa de a ne convinge că are dreptate, candidatul din Horezu a emis însă o altă ipoteză, şi anume că iniţial se stabilise ca alegerile să aibă loc în februarie 2011, şi nu în decembrie 2010, caz în care ar fi îndeplinit condiţia de a avea patru ani în funcţia de vicepreşedinte, aşa cum se prevede în statutul AJF! Din nu se ştie ce motiv, cică Pintilie ar fi cerut ca scrutinul să aibă loc în acest an, iar alegerile au fost devansate cu trei luni, moment din care au apărut problemele! Declaraţia făcută de Chiriţă nu se mai „pupă” însă cu cea dată de Pintilie, care afirmase de curând că e vorba doar de o greşeală a secretarului general Demetrescu, care nu a ştiut când au avut loc alegerile precedente pentru funcţia de vicepreşedinte: acesta confundând luna februarie 2007 cu decembrie 2006. Aceasta este încă o dovadă că la AJF minciunile se potrivesc precum nuca în perete. Adică, deloc! Concluzia este una singură: Pintilie, Demetrescu, dar şi Chiriţă, ştiau precis când au avut loc precedentele alegeri pentru vicepreşedinţie, însă pur şi simplu au încercat o diversiune.

Cum să-ţi tai singur craca de sub picioare?

Ironia situaţiei în care a ajuns Nicolae Chiriţă, ales vicepreşedinte fără a întruni condiţiile prevăzute în regulament, este aceea că, practic, actualul statut al AJF s-a votat chiar în perioada în care horezeanul îndeplinea această funcţie. Culmea este că, la întocmirea acestuia, Chiriţă n-a avut nimic de obiectat, votându-l probabil fără să-l citească (oare de ce?) sau poate fără a-şi da seama ce face, iar astfel şi-a tăiat singur craca de sub picioare, cum se spune!

Dumitru Drăgănescu: „Trebuie să respectăm statutul, nu să ne batem joc de el!”

Dumitru Drăgănescu, membru în Biroul Executiv al AJF Vâlcea, în calitatea sa de reprezentant al echipelor din Liga a V-a, a precizat că nici nu se pune problema ca Nicolae Chiriţă să rămână vicepreşedinte în continuare. Potrivit lui Drăgănescu, Chiriţă nu mai are dreptul de a fi vicepreşedinte şi nici de a candida din nou pentru această funcţie deoarece încalcă statutul actual al AJF. „Chiriţă nu mai poate fi vicepreşedinte pentru că nu îndeplineşte condiţiile stipulate în statutul actual al AJF şi ar fi culmea să-l validăm. Dacă vreo persoană din Biroul Executiv va propune ca alegerile pentru funcţia de vicepreşedinte să aibă din nou loc în februarie 2011, atunci el nu mai are dreptul de a candida, deoarece aceste trei luni nu i se pot contabiliza. Iar dacă se va propune cumva ca, între timp, să se modifice condiţiile pentru a candida, atunci ar trebui ca noul statut – mai ales pentru că e vorba de un caz special – să intre în vigoare după cel puţin şase luni sau chiar după un an, şi nicidecum imediat. Nici măcar Adunarea Generală nu ar trebui să valideze o asemenea candidatură, trebuie să respectăm aceste statute, nu să le facem şi apoi să ne batem joc de ele!”, a susţinut Drăgănescu.

Cine votează pro, cine votează contra?

Din câte se pare, la prima vedere, doar Dumitru Drăgănescu şi Ionel Spârleanu sunt singurii aliaţi ai lui Viorel Neacşu şi ai contestaţiei pe care acesta a depus-o, prin care demască falsul evident făcut de oficialii AJF Vâlcea, drăgăşăneanul solicitând totodată şi demisia lui Daniel Demetrescu din funcţia de secretar general pe care o ocupă, precum şi a lui Radu Sima (şeful compartimentului juridic al forului fotbalistic judeţean). Însă, este de aşteptat ca şi ceilalţi membri ai Biroului Executiv, care au dovedit până acum că sunt oameni de caracter (Dan Săraru, Grigore Tomoiagă, Gheorghe Joiţa, Nicon Deaconeasa sau Dan Zguroiu), să voteze aşa cum zice regulamentul şi nu aşa cum le vor cere Pintilie şi Demetrescu, indiferent de consecinţe…

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button