Politica

Băgată la colţ de Ion Cîlea,

Daniela Ştefoane n-a negat că prefectul îi dictează căror primari să le dea amenzi

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, susţine că prefectul Bebe Ungureanu continuă să facă presiuni asupra primarilor PNL, cărora le trimite „controale cu dedicaţie”.
Parlamentarul PNL a acuzat din nou, vineri, că instituţiile publice de control din judeţ au fost puse în slujba prefectului, care şi-a făcut prostul obicei de a se folosi de funcţie pentru a-şi pune în scenă manevrele politice. „Primarii noştri, cât şi unii de la PSD, sunt vizitaţi foarte des de Garda de Mediu şi alte instituţii, care îi amendează non-stop. La băşcălie, aceste instituţii publice de control trec şi pe la primarii PD-L, dar le dau doar avertismente. Controalele acestea sunt comandate de prefect, care nu înţelege un lucru: nici măcar primarii PD-L nu mai doresc să candideze din partea actualului partid de guvernământ, pentru că ar pierde din start procente importante. Aşa că este aproape imposibil, cu toate presiunile exercitate, să convingă primari de-ai noştri ori de-ai PSD-ului să candideze, în iunie 2012, din partea PD-L. Din contră, eu vă spun că foarte mulţi pedelişti vor să vină la noi şi pe mulţi s-ar putea să-i şi primim, dacă dovedesc că sunt bine intenţionaţi”, a afirmat liderul liberal, ferm convins că, la alegerile de peste doi ani, PD-L va ajunge „o formaţiune politică de 5-6 la sută”.
Acuzaţiile lui Cristian Buican au fost dublate, vineri, de o declaraţie similară, făcută de Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, în debutul unei şedinţe cu primarii din sud-vestul judeţului, pe tema funcţionării sistemului de colectare a deşeurilor şi de depozitare temporară, implementat la Galicea. În prezenţa primarilor Ion Năfliu (Galicea), Dan Muşat (Milcoiu), Constantin Oprea (Nicolae Bălcescu),  Gheorghe Anghel (Olanu), a viceprimarilor Florea Udrea şi Traian Ionescu (Stoileşti), preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a spus că „prefectul este croit în special pe primarii PNL”. „Să nu ne jucăm cu acest sistem. Acesta trebuie să funcţioneze, mai ales că, ferească Dumnezeu!, amenzile curg. Şi le plătiţi personal… Deja prefectul e pornit pe dumneavoastră… Majoritatea sunteţi liberali şi ştiu că e pornit să vă amendeze. Are chiar satisfacţia că vă poate amenda. Doamna directoare (n. red. – Daniela Ştefoane, comisar şef al Gărzii de Mediu Vâlcea) a fost foarte drăguţă, înţelegătoare, dar dacă primeşte sarcina, sigur, n-are ce să vă facă. Trimite cu destinaţie clară… Doamna directoare, mai ales dacă sunt sarcini, că deşeuri… ştiţi şi dumneavoastră, poate să vină unul şi să arunce gunoiul nu ştiu unde, iar dumneavoastră să-l umflaţi imediat după aceea pe bietul primar”, a spus Ion Cîlea, Daniela Ştefoane aflându-se în stânga sa, la masa rotundă la care se ţinea şedinţa cu primarii. Spre uimirea tuturor celor prezenţi, şefa Gărzii de Mediu nu l-a contrazis pe Cîlea, confirmând cumva, tacit, cu un zâmbet vinovat în colţul gurii, că instituţia pe care o conduce ar putea primi şi astfel de comenzi.
Lipsa de reacţie a Danielei Ştefoane, la o acuzaţie de o asemenea gravitate, reprezintă primul element concret că Opoziţia ar putea avea dreptate, iar Vâlcea a devenit un judeţ în care „dalmaţienii” PD-L îşi fac de cap, aplicând în actul de conducere metode de tip miliţienesc, ca să nu zicem mafiot.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button