Liga IV

Băbenarii le-au făcut „viaţă grea” jucătorilor Coziei

Cozia ocupa înaintea aceste runde locul 2 în clasamentul Ligii a IV-a, iar FC Băbeni se clasa pe poziţia a 12-a. Date fiind acestea, era de aşteptat ca formaţia antrenată de Gabi Mangalagiu să defileze la Băbeni. Nu s-a întâmplat, însă, aşa, echipa din Călimăneşti suferind puţin până să se vadă cu „sacii în căruţă”. Gazdele au abordat jocul cu ambiţie, au surprins formaţia oaspete încă din primele minute, dar n-au avut forţa necesară pentru a obţine un rezultat pozitiv. S-au evidenţiat în special în prima repriză, când au şi reuşit să marcheze dintr-un şut de la 20 de metri, aparţinându-i jucătorului Bogdan Dumitru. Băbenarii n-au intrat, însă, la pauză în avantaj, Cozia restabilind egalitatea la 1-1 în ultimul minut al primei reprize. În partea secundă, până la urmă, plusul de experienţă al Coziei s-a reflectat pe tabela de marcaj. Formaţia lui Mangalagiu a reuşit cu vreo 20 de minute înainte de final să înscrie pentru 2-1, iar apoi a conservat rezultatul, astfel obţinând o victorie care o menţine în „coasta” liderului.

„Păunescu a nenorocit meciul, dar aşa se întâmplă când un tuşier arbitrează la centru. Terenul greu, ambiţia gazdelor şi faptul că arbitrul fluiera numai aiurea, ne-au făcut meciul greu”, au apreciat oaspeţii după terminarea partidei de la Băbeni, în timp ce gazdele au preferat să-şi laude proprii jucători. „Au jucat copiii cu ambiţie. Am fost peste adversari, cel puţin în prima repriză, când puteam marca de mai multe ori. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru felul în care s-au dăruit în acest meci. Au jucat extraordinar! Am avut ocazii chiar şi în ultimele minute. A fost un joc pe contre, tranşat de oaspeţi în favoarea lor, datorită plusului de experienţă”, a spus directorul sportiv al FC Băbeni, Florentin David. 

Cosmin Băluţă, exclus din lot 

La FC Băbeni nu se acceptă indisciplina. Cu toate astea, de-a lungul actualului campionat au existat jucători ai acestei formaţii care au comis abateri de la regulament, au dat dovadă de agresivitate cu adversarii sau cu arbitrii. Acum s-a luat, însă, decizia ca această atitudine a fotbaliştilor să nu mai fie acceptată. Primul taxat a fost Cosmin Băluţă, jucător venit la FC Băbeni de la Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, la începutul campionatului. Conducerea clubului a anunţat că Băluţă, care „a jucat extraordinar în meciul de sâmbătă”, a fost exclus din lot pentru indisciplină. Mai exact, pentru faptul că după terminarea partidei de sâmbătă, 28 noiembrie, s-a contrat cu un jucător al Coziei care-l înjurase, după cum a susţinut „inculpatul”. Băbenarul a ripostat la injurii şi şi-a lovit adversarul. Arbitrul a văzut incidentul şi i-a oprit jucătorului gazdă carnetul de legitimare. Se anunţă o sancţiune semnificativă pentru Băluţă ţinând cont de faptul că acesta nu se află la prima abatere de acest gen, venind după o suspendare de patru etape. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button