Administratie

Autorităţile din Galicea aşteaptă sprijin de la Consiliul Judeţean

• primarul Ion Năfliu ne-a prezentat câteva dintre problemele stringente cu care se confruntă comuna pe care o conduce

În plină criză financiară, autorităţile locale din Galicea aşteaptă sprijinul Consiliului Judeţean pentru rezolvarea câtorva dintre problemele stringente cu care se confruntă comuna condusă de Ion Năfliu şi Florea Udrea. În acest caz, ajutorul nu poate fi decât de un singur fel: alocarea unor fonduri necesare în special pentru definitivarea unor lucrări de infrastructură. Primarul Năfliu speră ca Ion Cîlea să dea dovadă că nu este preşedintele CJ doar pentru primarii pesedişti, ci şi pentru edilii din alte partide. „Am purtat deja câteva discuţii, iar domnul Cîlea ne-a promis că ne ajută pentru asfaltarea unui kilometru şi jumătate din DJ 678, care leagă comunele Galicea şi Nicolae Bălcescu.

De asemenea, am solicitat ca şi DJ Galicea – Budeşti să fie reabilitat. O alunecare de teren tinde să facă imposibil accesul prin acea zonă. Am făcut nişte adrese în acest sens încă de acum 2-3 luni, dar fără efect”, ne-a declarat primarul Ion Năfliu.
„Până acum nu am primit nici un leu pe Ordonanţa 7, deşi ne-au fost promişi de mai multe ori. Ar fi vorba de aproximativ 5,5 miliarde lei vechi, pe care ar trebui să-i primim cel mai târziu până la sfârşitul anului. În acest moment, lucrările s-au sistat. Constructorul, dacă nu şi-a luat banii la timp, iar în acest caz ar fi vorba de vreo 3 miliarde pe care noi îi datorăm, nu a avut cu să mai continue activitatea. Dacă lucrările se vor deteriora, valoarea lor de finalizare va fi mult mai mare”, a adăugat viceprimarul Florea Udrea.
Nu în ultimul rând, primarul comunei Galicea, Ion Năfliu, a amintit şi alte probleme pentru care a primit asigurări din partea lui Ion Cîlea că vor fi rezolvate în timp util. „Domnul Cîlea ne-a promis, şi sper că se va ţine de cuvânt, că ne va ajuta cu bani pentru a rezolva şi problemele legate de sistemul zonal de colectare a deşeurilor, în speţă pentru alimentarea cu energie electrică. De asemenea, ne-ar trebui fonduri pentru şcoala şi grădiniţa din satul Cocoru”, a concluzionat Năfliu.   N.C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button