Editorial Politic

Aşteptăm demisia senatorului Claudia Banu, de la PNL!

Cică senatorul Claudia Banu s-a ocupat de coordonarea campaniei electorale a PNL Vâlcea, în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie. „Ocupat” este un fel de a spune, deoarece avem de-a face cu un fiasco da capo al fine, la fel ca în Parlament, unde, tot aşa, n-a făcut nicio „brânză”, ci dimpotrivă.

În cazul PNL, rezultatele de luna viitoare nu vor face decât să confirme previziunile sumbre. Pentru acest eşec iminent al organizaţiei, cineva trebuie să răspundă şi va răspunde cu capul. Iar prima care trebuie să dea socoteală este chiar cea care înţelegem că ar fi gândit strategia şi ar fi coordonat campania electorală, cumva de la distanţă, alături de câţiva apropiaţi cu care obişnuieşte să-şi bea cafeaua sau să meargă în vacanţe. Claudia Banu trebuie să demisioneze pe 10 iunie a.c. din toate funcţiile politice şi publice, adică să renunţe inclusiv la postul de senator, mai ales că nu l-a câştigat prin muncă şi nu are merite personale legate de asta, ci partidul – de care acum îşi bate joc – i l-a pus pe tavă, într-un mod discutabil. PNL Vâlcea riscă să piardă foarte multe primării şi să coboare pe locul trei, la nivel judeţean, după PSD şi AUR, din cauza deciziilor greşite, luate atât în perioada precampaniei, cât şi după. Nici nu începuse campania şi PNL pierdea aproape 20 de primari.

Singurii care mai pot „amortiza” din şocul care urmează sunt câţiva primari şi candidaţi din teritoriu, care au rămas în partid şi au muncit foarte mult în ultimii 4 ani. Mă refer în special la primarii Constantin Aleca (Bălceşti), Florinel Constantinescu (Călimăneşti), Robert Schell (Brezoi), dar şi la câţiva edili şi candidaţi din comune, care – fără îndoială, cu toate frânele pe care le-au avut şi ei – vor câştiga alegerile în localităţile lor şi vor aduce puncte importate la partid. (va urma)

Articole Similare

Back to top button