Liga IV

AS Şirineasa – Oltul Ioneşti 2009 2-4

Liderul şi-a respectat blazonul

* formaţia lui Neluş Giuran a reuşit să facă un meci bun în faţa echipei lui Dan Săraru, astfel făcând uitat eşecul suferit cu Olteţul Alunu

Echipa antrenată de Mircea Savu a demonstrat sâmbătă, 1 mai, că rezultatul consemnat în runda precedentă, cu Olteţul Alunu, când a suferit primul eşec din campionat, nu a fost decât rodul unei întâmplări. În această etapă, cu AS Şirineasa, a existat o mai mare determinare în rândul jucătorilor liderului, abordare care a dus până la urmă la un succes în faţa echipei din Şirineasa. Un succes necontestat, un meci fără scandal, diferit de cel din turul campionatului, partidă care la vremea respectivă a produs multe discuţii şi supărări. Acum s-a urmărit doar jocul, care a fost oarecum echilibrat până la un moment dat. Oltul Ioneşti 2009 a reuşit să deschidă scorul prin Iordache, dar acelaşi jucător a ratat câteva minute mai târziu şansa desprinderii, astfel că echipa gazdă a continuat să spere într-un rezultat bun. Până la urmă, la jumătatea primei reprize, AS Şirineasa a restabilit egalitatea prin Andrei Fistogeanu, care-a înscris un gol frumos, de kinogramă. 1-1 a fost şi la pauză, echilibrul rupându-se în partea secundă. Gazdele au visat frumos doar până prin minutul 60, când conduceau cu scorul de 2-1. Imediat după ieşirea de la vestiare, Nedelcu a adus-o pe AS Şirineasa în avantaj (2-1), profitând de o bâlbâială în careul advers, de o greşeală în lanţ a apărătorilor formaţiei ce conduce ierarhia în eşalonul de elită judeţean. Circuitul n-a mai mers însă şi pe final de partidă. A fost dereglat de nişte schimbări, care au devenit obligatorii la un moment dat. Astfel, trupa lui Dan Săraru a cedat, în ultimele minute, iniţiativa, oaspeţii putându-şi îndeplini în acest mod obiectivul. Bogdan Chirilă a restabilit egalitatea la 2-2, în urma unei lovituri libere, iar apoi s-au evidenţiat juniorii. Buică a readus trupa lui Ionel Giuran în avantaj (2-3), în timp ce Bădoi a reuşit să majoreze avantajul echipei sale, stabilind totodată şi rezultatul final al întâlnirii: 2-4.

„Timp de 60 de minute nu s-a cunoscut diferenţa dintre noi şi primul loc”

Deşi nemulţumit că nu a reuşit să producă surpriza rundei, Dan Săraru, n-a avut prea multe reproşuri la adresa echipei sale. „Am jucat bine timp de 60 de minute. Nu s-a cunoscut diferenţa dintre locul 1 şi locul 7. Pe final am fost, însă, nevoiţi să facem anumite schimbări care au dereglat jocul echipei. Oaspeţii au primit apoi o lovitură liberă care n-a fost şi au restabilit egalitatea la 2-2. Dar nu din vina arbitrajului am pierdut noi acest meci, ci pentru că am fost mai slabi decât adversarul, din toate punctele de vedere, în ultimele minute de joc”, a precizat primarul din Şirineasa.
 
„Urmează meciul de baraj şi trebuie să rămânem în «priză»”

De partea cealaltă, antrenorul formaţiei de pe primul loc din elita fotbalului judeţean, Mircea Savu a ţinut să puncteze că: „Nu a fost vorba despre vreo diferenţă în acest meci. Pentru că diferenţa o poate face şi terenul de joc, care pe noi în nici un caz nu ne putea avantaja în această partidă. În cazul unei suprafeţe de joc proastă, valorile se nivelează. Oricum, sunt mulţumit de băieţi, pentru că în acest meci au dat dovadă de o foarte mare determinare, lucru care nu s-a întâmplat în ultimele etape. E important să rămânem în «priză», pentru că se apropie meciul de baraj, care se va desfăşura pe 16 iunie, după cum am auzit, aşa că nu trebuie să intrăm relaxaţi în vară”.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button