Liga V

AS 2009 Popeşti – Juventus Roeşti 1-1

Egalul avantajează echipa din… Zătreni

În acest retur de campionat formaţia lui Cătălin Sima, AS 2009 Popeşti a fost urmărită de ghinioane. A fost meciul cu Experti 2000 Popeşti, întrerupt după ce un spectator a aruncat cu piatra în arbitru, apoi a trecut printr-un nou meci cu scandal la Copăceni, întrerupt şi el înainte de încheierea timpului regulamentar de joc.

Numai că în urma acestui ultim caz popeştenii nu au avut de pierdut, câştigând întâlnirea cu Cerna. A urmat un nou test de foc pentru echipa din Popeşti care aspiră la Liga a IV-a, cu Juventus Roeşti, pe care Sima şi compania nu l-au putut trece. Tărăşescu a deschis scorul pentru gazde, însă jocul bun al roeştenilor a făcut ca formaţia de pe locul 2 din Liga a IV-a să nu reuşească să-şi majoreze avantajul. Cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, popeştenii au primit lovitura de graţie, fiind egalaţi la 1-1, din penalti, de Ionuţ Pătraşcu. Lovitura de pedeapsă acordată oaspeţilor i-a enervat la culme pe popeşteni, care l-a final l-au blamat pentru acest lucru pe centralul Daniel Demetrescu, considerând că acesta a luat o decizie greşită. Meciul s-a încheiat la scorul de 1-1, spre bucuria şi în avantajul Olteţului Zătreni, care, chiar dacă a stat în această rundă, a câştigat două puncte importante în tentativa de a ajunge în Liga a IV-a. Dacă ar fi câştigat, AS 2009 Popeşti s-ar fi aflat acum la doar un punct în spatele Olteţului, însă, în atare condiţii, poştaşul şi colegii săi sunt la trei puncte distanţă de primul loc. 

Gazdele au contestat dreptul de joc al unor roeşteni 

În ciuda incidentelor care au avut loc şi a rezultatului consemnat, 1-1, AS 2009 Popeşti speră să câştige meciul cu Juventus la „masa verde”, cu 3-0. Cătălin Sima a contestat trei jucători ai formaţiei din Roeşti, iar acum aşteaptă verdictul AJF-ului.

S-a ales praful de armonia din tabăra popeşteană

* părinţii jucătorilor s-au luat la bătaie între ei

Dezastrul în tabăra popeşteană s-a produs în urma unui incident ce a avut loc tot printre spectatori. Mecanismul formaţiei de pe locul 2 din seria a IV-a n-a mai funcţionat după ce în tribună părinţii jucătorilor echipei din Popeşti s-au luat la bătaie între ei. Tatăl lui Bogdan Streinu (din Şirineasa) l-a înjurat pe un coechipier al fiului său, pe Niţu, iar tatăl acestuia din urmă a reacţionat. Streinu senior şi-a cerut scuze, însă un alt tată de jucători din Popeşti, Iacob, din câte se pare, a reacţionat mai energic. Astfel, după cum am fost informaţi, părinţii jucătorilor s-au luat la bătaie între ei, spărgându-şi sticle în cap. Fotbaliştii au reacţionat şi ei din teren, jocul fiind oprit pentru câteva momente, pentru calmarea spiritelor. Armonia s-a destrămat, alţi doi jucători reacţionând şi ei surprinzător. Au înjurat şi şi-au aruncat tricourile, au fost înlocuiţi, pentru această reacţie fiind suspectaţi de „blat”. În plus, un alt jucător gazdă, l-a lovit, după fluierul final, pe un roeştean, stârnind furia oaspeţilor.

„Mă gândesc să ne retragem din campionat”

Extrem de dezamăgit după remiza cu Juventus Roeşti şi incidentele care au avut loc, antrenorul-jucător al AS 2009 Popeşti a spus: „Îmi pare rău pentru cele petrecute la finalul meciului. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, care au fost motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie. Mi-am cerut scuze şi celor de la Roeşti pentru faptul că un jucător de-al lor a fost lovit la finalul meciului. Cel care a făcut acest gest va fi exclus din lot. Probabil că l-am pierdut şi pe Cosmin Streinu pentru că nu-mi mai răspunde la telefon după incidentele produse la acest meci. În plus, alţi doi jucători vor fi excluşi din lot. Vom vedea cu cine mai jucăm în etapa viitoare. Oricum, sunt dezamăgit. Mi-am dat seama că nu mă pot pune cu sistemul şi în proporţie de 90%, mă voi retrage la final de campionat”. „Nu contează ce rezultate vom mai realiza. Lupta pentru titlul s-a încheiat. Olteţul mai întâlneşte pe Experti, dar şi pe Juventus Roeşti şi nu cred că se mai întâmplă ceva. De altfel, un oficial al echipei din Roeşti mi-a promis că le va da meciul celor din Zătreni”, a mai precizat Sima, supărat pentru evenimentele petrecute, dar şi din cauza luptei interne acerbă dintre cele două formaţii din Popeşti, în care ura pare să atingă cotele celei dintre Universitatea şi CFR Cluj sau un exemplu mai bun, al celei dintre Lazio şi Roma. 

„Vom juca la fel şi cu liderul seriei” 

Sponsorul „italienilor” de la Juventus, Adrian Grigorie, s-a arătat mulţumit de jocul echipei sale, afirmând că băieţii săi vor da dovadă de aceeaşi determinare şi în meciurile următoare. „Nu am resentimente, chiar dacă la final mi-a fost lovit un jucător. Nu am cerut decât să vină să-şi ceară iertare cel care a făcut acest gest. Despre joc, pot spune că sunt mulţumit de felul în care s-a comportat echipa în acest meci. N-am avut nimic cu gruparea din Popeşti, doar ne-am apărat corect şansele, la fel cum am făcut-o de fiecare dată până acum. Îmi pare rău pentru rezultatele negative de pe parcursul acestui campionat. Puteam fi în altă situaţie acum. Anul viitor vom avea un cuvânt mai greu de spus. Dar până atunci vom mai avea câteva meciuri pe care le vom juca pe teren. Suntem corecţi până la capăt. Ne vom bate la fel ca în acest meci şi cu Olteţul Zătreni. Nu cred că echipa de pe primul loc va umbla la jucători”, a spus Grigorie.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

One Comment

  1. imi cer scuze eu in numele celui care la lovit pe jucatorul roiestiului,pe stanciu care mia fost coleg de liceu timp de 4 ani.nu am luat legatura cu cel care la lovit pt ca inca nu stiu cine a fost dar cand voi afla promit ca acel coleg il va suna pe stanciu si isi va cere scuze.imi pare rau pt tot ce sa intamplat in acel meci,am avut un joc execrabil si un albitru care a venit cu lectia invatata.a, avut 2 penalty-uri dar nu le-a dat.za[ada me e cunostinta veke,in tur un oficial sa dus cu filmarea meciului cu expertii si ia demonstrat lu „zapada”ca a gresit a si recunoscut acest lucru dar „zapada”a rugat oficialu nostru sa nu faca vreo declaratie pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Back to top button