Diverse

Are cineva ochi şi pentru puştii din Zăvoi?

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

„Atunci când s-a format actuala selecţionată Under 18, antrenorii Florin Constantinovici şi Cristi Dulca au fost numiţi pe criterii de competenţă. Ceea ce s-a întâmplat mai apoi este o altă poveste, cu jucători reprezentaţi de impresari şi fără valoare. La început, s-au făcut vreo 8 trial-uri până să se ajungă la formarea unui lot valoros. Ca dovadă, şi acum vreo 5-6 jucători se menţin la un nivel ridicat: Raphael Stănescu care joacă la Dinamo II, luat acum de Andone în lotul primei echipe, Florentin Matei – Unirea Urziceni sau Ciocianu Vlad – Steaua II. Cluburile nu erau atât de „secretizate” ca acum, şi şi-au au trimis copiii la acele trial-uri considerând că este o mândrie să ai reprezentanţi la loturile naţionale. Erau antrenori care îşi însoţeau jucătorii la Mogoşoaia şi chiar urmăreau o zi, două antrenamentele şi meciurile de verificare.

Claudiu Popa are valoare pentru Liga a II-a

Astăzi, constat că avem în curtea clubului CSM Rm. Vîlcea un golgheter de meserie, pe nume Claudiu Popa, născut în anul 1993 şi care este ignorat de cei care ar trebui sa-l vadă, adică Ovidiu Stângă, antrenor principal si Sorin Brandescu antrenor secund la U18. Cu toate că acest junior vâlcean are vreo 20 de goluri înscrise în acest tur de campionat al juniorilor republicani A, conducătorii fotbalului naţional nu au ochi să-l vadă. Ar trebui ca şi clubul vâlcean să-l folosească pe acest copil în meciurile din Liga a II-a, măcar 10-15 minute, atunci când avem un avantaj consistent pe tabela de marcaj. În mod cert, Claudiu Popa este peste valoarea unora din lot.

Ionuţ Stoica trebuie să joace mai sus

Cazul juniorului nostru seamănă izbitor de mult cu cel al unui alt vâlcean, Ionuţ Stoica, de la Oltchim. Antrenorul Lucian Catargiu laudă acest jucător, care, din păcate, se pierde în anonimatul Ligii a III-a, nefiind dispuşi să facem un efort financiar pentru a-l aduce la CSM. Echipa naţionala a României se laudă cu cei 2 portari valoroşi cu talie: Pantilimon şi Tătăruşanu. Noi avem doi copii foarte buni, cu o talie impresionantă pentru vârsta lor, de care ar trebui să ţinem cu dinţii: Laurenţiu Brănescu şi Radu Chiriţă. Dacă susţinem aceşti copii, vom avea poarta asigurată vreo 10 ani de acum înainte. Cristi Lazăr nu vorbeşte prostii când mai spune că sunt câţiva juniori care trebuie urmăriţi cu atenţie: Eremia, Sbârnea, Ionescu, Stănică, Alexe, Mosor şi Iancu.

Vâlcea nu scapă de „blatişti”

Deci, ce ne lipseşte la Vâlcea? Cu riscuri de a deranja multă lume, eu zic că politica clubului este greşită. Pe ce mă bazez ? La Piteşti, am pierdut în faţa unei echipe care a avut în teren vreo 4-5 juniori din pepiniera proprie. Şi culmea! Cine ne-a dat două goluri? Fiul fostului vâlcean Vasile Popa (jucător crescut de regretatul Traian Popa), adică Alin Popa, născut în anul 1991. La Deva, ne-a dat gol Melcea (jucător crescut de profesorul Nicolae Bugheanu) pe care l-am aruncat ca pe o măsea stricata. L-am făcut jucător de Liga I pe Goge, în detrimentul altor juniori vâlceni şi, după aceea, l-am dat altora. Pe deasupra, mai avem parte şi de vânzători pe care îi dăm afară prea târziu când şi-au făcut plinul. Nu credeam că, într-un interval atât de scurt să apară un nou caz «Baia Mare». Jucătorii au mimat fotbalul la Piteşti. Luaţi, domnule Rufă,  taurul de coarne, urmăriţi îndeaproape activitatea antrenorului Cristi Lazăr, care este dedicat sută la sută meseriei de antrenor! Dar să apelaţi la el după ce va duce pentru al treilea an consecutiv juniorii republicani la un turneu semifinal.

Aloo, Primăria, copiii joacă pe burta goală!

Am urmărit multe partide ale juniorilor republicani A, dar rar am văzut un asemenea meci precum cel desfăşurat la CSJ „U” Craiova. Pe un noroi până la genunchi, copiii ne-au demonstrat că pot face performanţă fără să primească măcar un pacheţel de mâncare. Ruşine să vă fie, măi, nesimţiţilor de la primărie, politicienilor cu ceafa lată, cu burţile până la pământ! Vă bateţi joc de tot ceea ce înseamnă mişcare sportivă, există taxă de cultura şi sport pe care o folosiţi în campaniile electorale! Altfel, cum să ne explicăm această indiferenţă şi lipsă de bun simţ! Avem bani pentru protocoale, plimbări cu maşinile pe banii statului şi nu suntem în stare să cumpărăm 4-5 kg de carne, o roata de caşcaval, să le asiguram copiilor un minim de condiţii. S-a ajuns în situaţia ca părinţii să plătească DERO pentru a putea fi spălat echipamentul, să-şi plătească participarea la un turneu semifinal sau să stea cu frica de la an la an de a nu se va mai înscrie in campionat. Meciul a fost de o încărcătura aparte, ţinând cont că moralul copiilor putea fi zdruncinat înainte derbiului cu Pandurii Tg  Jiu, de duminică. Toţi copiii trebuie felicitaţi, dar a devenit un şablon ca partidele să fie câştigate de un cuplu de aur: Centrează „Semedo” – Stănică, gol Claudiu Popa . În minutul 85, într-o bucurie generală s-au prăbuşit cu toţii în  noroi, făcându-ne pe noi, părinţii, să ne dea lacrimile de bucurie. Aflaţi într-o degringoladă după plecarea antrenorului Emil Popescu de la republicani B, Gabi Mangalagiu a reuşit să le insufle bucuria de a juca fotbal şi de a câştiga. O victorie frumoasă a republicanilor B, prin 2 goluri înscrise de talentatul jucător Batâr. Parcă avea nevoie de aceste reuşite, ţinând cont că acestui copil îi lipseşte încrederea în puterile proprii. Mă bucur de victoria dubla a juniorilor republicani de la CSM Rm. Valcea şi sper ca la meciul de locul I, cu Pandurii Tg. Jiu, tribuna să fie plină, iar galeria echipei mari de la CSM Rm Vâlcea să ne ajute prin prezenţa sa. Felicitări copii şi da-ţi o palma celor ce n-au încredere în voi. Mergeţi din nou la un turneu semifinal şi demonstraţi că anul acesta vom obţine o performanţă superioară celei de anul trecut!

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button