Liga IV

Arbitri loviţi la Brezoi

moldoveanu* Alin Epure a fost lovit cu o piatră aruncată din tribună, iar Cătălin Moldoveanu  a primit pumni şi picioare din partea jucătorilor Lotrului

În pas cu moda ultimelor etape s-a aflat şi meciul disputat în intermediară la Brezoi, între Lotru din localitate şi Cozia Călimăneşti. Deşi ne aşteptam la o partidă lejer câştigată de oaspeţi, ţinând cont de faptul că aceştia aspiră la locul 1, au condiţii deosebite de pregătire, oameni competenţi la conducerea clubului şi jucători suficient de valoroşi pentru acest nivel, Cozia n-a reuşit să rupă „gura târgului” la poalele Ţurţudanului. Dăruirea şi ambiţia jucătorilor echipei gazdă au făcut ca meciul dintre Lotru şi Cozia să capete un oarecare echilibru. Băieţii lui Vasile Grossu au văzut că se poate, că e loc de un rezultat bun, au pus presiune şi după câteva minute de joc au reuşit să deschidă scorul, după o greşeală a portarului Coziei. Nu s-au menţinut, însă, prea mult în avantaj, trupa lui Gabi Mangalagiu reuşind, norocos, să restabilească egalitatea la 1-1. În partea secundă Cozia a alergat după golul victoriei care a şi venit până la urmă, însă acesta a născut controverse. Gazdele au acuzat faptul că golul de 2-1 al formaţiei din Călimăneşti a fost înscris neregulamentar, autorul acestuia jucând mingea cu mâna. S-a creat, aşadar, tensiunea, butoiul cu pulbere explodând spre finalul întâlnirii. Mai întâi Lotru a rămas în inferioritate numerică după ce Ghivercea a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, al doilea avertisment primindu-l după un henţ. Deşi în superioritate numerică, oaspeţii n-au reuşit să risipească emoţiile. Jocul acestora le-a dat aripi brezoienilor, care-au crezut că pe final pot da lovitura. În cele din urmă au dat mai multe lovituri, dar nu Coziei, ci arbitrilor întâlnirii. Prima victimă a brezoienilor a fost arbitrul asistent Alin Epure, aflat pe partea cu suporterii echipei gazdă. Acesta a oprit pe motiv de ofsaid câteva atacuri ale Lotrului, stârnind furia spectatorilor, care l-au fixat ca ţintă. O primă piatră i-a trecut pe la ureche, iar cea de-a doua, aruncată din tribună în minutul 92, l-a lovit în braţ. În lacrimi, provocate de teamă, dar şi de lovitura puternică, Epure l-a anunţat pe central că nu mai poate să continue jocul. Meciul s-a întrerupt în minutul 92, cu trei minute mai devreme. Cătălin Moldoveanu arătase cinci minute de prelungire.

Decizia de a întrerupe meciul i-a iritat şi pe jucătorii gazdă, care după fluierul de final au sărit pe centralul partidei, Ghivercea şi Făsui lovindu-l pe Moldoveanu. 

Cozia Călimăneşti a câştigat meciul din intermediară la masa verde 

Comisia de Disciplină a AJF a judecat joi, 19 noiembrie, cazul de la Brezoi şi a luat decizia omologării jocului dintre Lotru şi Cozia la „masa verde” cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeţilor, care pe teren se impuseseră cu 2-1. S-a întâmplat acest lucru întrucât jocul s-a încheiat mai devreme decât ar fi trebuit ca urmare a agresiunilor împotriva arbitrilor. Pentru incidentul provocat, Lotru Brezoi s-a ales cu o amendă consistentă, dar şi cu doi jucători suspendaţi. Ghivercea a fost sancţionat cu 9 etape de suspendare, iar Făsui cu două. 

Gheorghe Andreescu: „Lotru a fost mai bună ca noi” 

Cozia Călimăneşti a ratat şansa de a ajunge din nou pe prima poziţie, după ce, în etapa intermediară desfăşurată săptămâna trecută, mai precis miercuri, 18 noiembrie, echipa antrenată de Dan Stanciu şi Gheorghe Andreescu a pierdut cu 2-0 la Poalele Ţurţudanului, în compania juniorilor de la Lotru Brezoi. „Nu am putut face mai mult. De această dată, adversarii au fost mai buni ca noi şi au câştigat pe merit duelul. Ne vom lua revanşa în retur. Nu ne rămâne decât să ne pregătim mai bine şi să evoluăm de aşa natură încât să nu mai pierdem nici un meci până la finele campionatului”, ne-a spus antrenorul Gheorghe Andreescu, de la Cozia Călimăneşti. În aceste condiţii, formaţia din nordul judeţului, pregătită de Giussepe Foltea, este campioană de toamnă. Se pare că formaţia prezidată de Ion Tudorică nu este totuşi lipsită de ghinion, de vreme ce Lotru Brezoi s-a împiedicat în runda de sâmbătă, pe terenul din Berbeşti, acolo unde a pierdut cu 3-2 împotriva „ortacilor” pregătiţi de Petre Grigore. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button