Administratie

APIA plăteşte prima tranşă a sprijinului financiar pentru sector zootehnic

Potrivit unei informări transmisă de Aurel Simion, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Vâlcea, începând cu data de 2 noiembrie, APIA a plătit prima tranşă a sprijinului financiar pentru sector zootehnic, în valoare de 200 lei/cap de bovină şi 15 lei/cap la specia ovină/caprină. „Tranşa a doua va fi de 371 lei/cap pentru bovină şi 29 lei/cap pentru ovină/caprină. Persoanele fizice sau juridice care deţin şi exploatează animale pentru care au solicitat sprijin financiar în anul 2009 pot beneficia de credite pentru desfaşurarea activităţilor. De altfel, în acest sens, APIA a încheiat până la această dată convenţii cu CEC, BCR, BRD, RAIFFAISEN şi ALFA BANK. În baza acestor convenţii, fermierii pot solicita băncilor credite garantate prin Fondul de Grantare a Creditului Rural şi prin plata tranşei a-II-a virată de către APIA direct în contul de credit”, a explicat directorul Aurel Simion.

El mai spune că documentele necesare în vederea obţinerii acestor credite sunt adeverinţa în original eliberată de către APIA pentru animalele eligibile şi declaraţia pe propria răspundere prin care se arată dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de finanţare nerambursabilă prin programul SAPARD şi a finalizat investiţia. Persoanele juridice vor prezenta şi hotărârea asociaţiilor privind aprobarea contractării creditului precum şi documentele doveditoare privind performanţa financiară (bilanţ, balanţă trimestrială, certificat constatator ORC). Pentru obţinerea adeverinţei de la APIA, beneficiarul se va prezenta la Centrul Judeţean APIA cu următoarele documente:

1. copie după BI/CI în cazul persoanelor fizice

2. copie CUI şi originalul împuternicirii de reprezentare în cazul persoanelor juridice

3. extras de cont emis de una dintre băncile care au încheiat convenţii cu APIA, în situaţia în care în cererea de solicitare era menţionat un cont la o altă bancă.

Adeverinţele se eliberează începând cu data de 6 noiembrie 2009. Conducerea APIA asigură fermierii de faptul că vor rezolva cu promptitudine şi profesionalism toate solicitările.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button