Politica

Apă, canalizare şi drumuri asfaltate în toată zona Horezu

Comunicat de presă

Zilele trecute, deputatul Aurel Vlădoiu s-a deplasat, din nou, în comunele din Colegiul Horezu. Prima oprire a parlamentarului PSD a fost la Bărbăteşti, unde au avut loc mai multe acţiuni. „Împreună cu primarul Constantin Banacu, care este un sufletist şi se implică foarte serios în rezolvarea problemelor oamenilor, am analizat stadiul lucrărilor din comună. În aceste zile va fi finalizată asfaltarea celor 8 kilometri de drumuri comunale, care se realizează pe baza Programului de Dezvoltare Rurala Măsura 3.2.2. Va fi turnat inclusiv stratul de uzură. Pentru finalizarea lucrărilor de canalizare prinse pe Ordonanţa 7 mai este de lucru pe aproximativ 500 metri de reţea, înspre hotarul cu comuna Pietrari. De asemenea, am analizat stadiul lucrărilor la baza sportivă şi la centrul medico-social din satul Bărbăteşti”, ne-a declarat deputatul Vlădoiu.

„Şantier în lucru” la Cernişoara

La Cernişoara, deputatul Vlădoiu a analizat, împreună cu primarul Mihai Ionescu, stadiul lucrărilor la Programul de Dezvoltare Rurala pe Măsura 3.2.2. pentru realizarea alimentării cu apă, canalizării şi asfaltării unor drumuri comunale. „Lucrările sunt în grafic, iar constructorul va primi în aceste zile prima tranşă de bani. Vreau să spun că, alături de primarul Ionescu, căutăm fonduri pentru îndeplinirea unor promisiuni electorale din 2008. Este vorba despre extinderea alimentării cu apă în satele Armăşeşti, Groşi şi Modoia, care se va realiza prin accesarea unor fonduri europene de mediu, dar şi asfaltarea drumurilor comunale care nu sunt «prinse» pe Măsura 3.2.2. şi a trei poduri. Documentaţia tehnică a fost depusă la Ministerul Dezvoltării şi vom insista acolo pentru găsirea finanţării. In Bugetul de Stat pe 2011 vom interveni la Ministerul Culturii si patrimoniului Cultural Naţional in vederea alocării de fonduri pentru reabilitarea Căminului cultural” din satul Cernişoara, a mai spus deputatul Vlădoiu.

Slătioara se dezvoltă

Alături de primarul Sorin Romcescu şi reprezentanţi ai firmei Cazicom, parlamentarul PSD a văzut la faţa locului, în Slătioara, cum merg lucrările pe Programul de Dezvoltare Rurala Măsura 3.2.2. „Realizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare care sunt în grafic, la fel şi lucrările de asfaltare. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea, i-am solicitat directorului Nicolae Vălimăreanu de la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri să urgenteze lucrările la baza sportivă”, declară Aurel Vlădoiu. O altă veste bună din comuna Slătioara este acea că lucrările la centrul medico-social din satul Milostea sunt aproape finalizate.

Canalizare şi apă pentru locuitorii din Frânceşti

La Frânceşti, deputatul Vlădoiu a luat la cunoştinţă programul pregătit de autorităţile locale pentru sărbătorirea zilei de 1 decembrie, când primarul Daniel Nicolăescu va acorda, într-un cadru festiv, diplome şi premii familiilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. „Am mai discutat cu primarul Nicolăescu pe seama unui program integrat în care să fie «prinsă» realizarea unei reţele de apă şi canalizare. Au avut loc, deja, discuţii cu proiectanţii, iar proiectul integrat va fi depus pentru aprobare la Ministerul Dezvoltării”, a mai spus Aurel Vlădoiu.

Biroul de presă

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button