Politica

Angajaţii SJU, supăraţi pe Cîlea pentru s-a aliat la Vâlcea cu PD-L

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea i-au transmis liderului PSD Vâlcea Ion Cîlea să-şi ia adio de la voturile lor la alegerile viitoare. Nemulţumirea angajaţilor a fost declanşată de protocolul încheiat săptămâna trecută între liderii PSD şi PDL, în urma căruia Ion Cîlea a cedat conducerea SJU şi a celorlalte spitale din judeţ democrat –liberalilor, decizie care o menţine pe democrata Georgeta Sălişte în funcţia de manager general.
Protocolul a picat ca un trăsnet pe capul angajaţilor SJU care sperau că odată cu preluarea spitalului de către CJ vor scăpa şi de managerul general. Liderul PSD a considerat că menţinerea lui Dumitru Persu în funcţia de vicepreşedinte a CJ este mult mai importantă decât relaţia managerului Sălişte cu angajaţii din subordine şi a decis în defavoarea acestora. Angajaţii s-au simţit trădaţi şi l-au delegat pe Constantin Pârvu, liderul CNSLR Frăţia, să-i transmită că nu vor mai vota cu PSD la alegerile viitoare. „Oamenii sunt foarte supăraţi. Sperau să scape de Sălişte şi s-au trezit cu ea pe cap din nou, pentru că Ion Câlea nu a vrut să renunţe la Persu. Au zis să-i spun să nu-l prindă că vine după voturile lor că nu mai vede nimic. Sunt foarte demoralizaţi, mereu li se promite câte ceva atunci când au nevoie de voturile lor şi când obţin ce vor uită de ei şi de  promisiunile făcute. Le-am spus mereu să nu mai facă chestii de genul acesta, dar nu ascultă. Să vedem acum, cum o mai scot la capăt, oamenii sunt porniţi rău împotriva lor şi pe bună dreptate”, a declarat Pârvu.
Salariaţii spitalului sunt nemulţumiţi atât de salariile mizere cât şi de condiţiile de muncă din spital, mai ales că au exemplu elocvent de cum ar trebui să arate un spital chiar la doi paşi de uşa lor: clinica doctorului Dubinciuc, care stă ca un cui în coasta SJU. Clinica particulară condusă de Dionisie Dubinciuc pare catapultată din altă ţară, una civilizată bineînţeles. Şi deşi Constantin Pârvu spunea că secţia de dializă a Spitalului este subfinanţată special pentru  favorizarea clinicii lui Dubinciuc, angajaţii SJU ştiu foarte bine că acolo condiţiile de muncă sunt altele, la fel şi dotarea cu aparatură şi implicit şi salariile. Bolnavii aleg singuri varianta Dubinciuc, datorită condiţiilor de cazare şi serviciilor medicale.  Angajaţii ar fi ales aceeaşi variantă dacă jobul la privat le-ar fi asigurat stabilitatea de la stat. S-au temut de schimbare şi au rămas angajaţi la stat pe jumătate de salariu. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button