Acasă Administratie Amenajarea trotuarului, asfaltarea a doi kilometri de drumuri şi dotarea dispensarului medical...

Amenajarea trotuarului, asfaltarea a doi kilometri de drumuri şi dotarea dispensarului medical din Şirineasa, prinse în lista de sinteză a CNI

136
0

Primarul din Şirineasa, Ion Streinu, a primit sprijinul Consiliului Judeţean pentru amenajarea rigolelor şi a podurilor de intrare în gospodării în anumite zone ale localităţii, inundabile, unde ploile torenţiale le dau mari bătăi de cap localnicilor. Intervenţiile ar urma să fie realizate pe o lungime de puţin peste 2 kilometri. Ion Streinu aşteaptă ca şi Compania Naţională de Investiţii să vină cu veşti bune. Comuna Şirineasa figurează cu trei investiţii în lista de sinteză a CNI.

”Consiliul Judeţean s-a implicat pentru a rezolva o parte din problemele cu care ne confruntăm. Avem promisiunea că se vor amenaja rigolele şi podurile de intrare în curţile oamenilor pe o lungime de 2260 metri. Este vorba despre anumite porţiuni ale drumului, unde apele ajung frecvent în curţile oamenilor. Ar fi necesar să facem acest lucru peste tot, dar deocamdată atât este posibil. Nu am renunţat nici la ideea amenajării trotuarului din hotar în hotar, pe o lungime de 7 kilometri. Am fost prinşi cu acest proiect în lista de sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. Nu e singurul. La CNI mai figurăm pe lista de sinteză şi cu reabilitarea pe interior a dispensarului medical şi dotarea acestuia cu echipamentele şi aparatura necesară, dar şi cu asfaltarea unor drumuri de interes local. Ar fi vorba despre asfaltarea a patru uliţe: Olteanu, Dudărie, Condoiu (în Ciorăşti) şi uliţa Cătăneşti, din Slăviteşti. Ca şi lungime aceste uliţe se întinde pe aproximativ 2 kilometri. Aş fi mulţumit dacă am primi finanţare anul acesta măcar pentru jumătate din aceste obiective. În ceea ce priveşte bugetul, stăm rău la persoanele cu handicap. Avem 81.000 lipsă, în condiţiile în care nu am dat normă de hrană. Avem 26 de persoane cu indeminzaţie şi 15 cu însoţitor. Nu sunt mulţi, dar nu ne-au dat banii pentru ei. Avem descoperite aproape 2 luni”, a făcut cunoscut Ion Streinu, primarul comunei Şirineasa.