„Am reuşit să-mi impun principiile la Vâlcea în cele zece luni de când antrenez aici”

stefan HCM* a afirmat managerul HCM-ului, Constantin Ştefan, după victoria obţinută de echipa sa în ultima etapă a campionatului

Constantin Ştefan şi elevele sale au încheiat sezonul aşa cum şi-au propus, motiv să-şi exprime bucuria la final. „Municipalele” au abordat cu seriozitate ultimul meci, de la Cluj-Napoca, iar rezultatul nu a lăsat loc de vreun dubiu în privinţa echipei care a meritat cele trei puncte. Despre această partidă şi despre întreg campionatul, tehnicianul echipei vâlcene a spus: „Clujul nu a fost într-o dispoziţie bună de joc, dar chiar şi aşa, diferenţa este mult prea mare, cred eu. Poate pentru noi a contat mai mult rezultatul decât pentru ele. Am venit să câştigăm, am reuşit şi ne bucură acest lucru, cu atât mai mult cu cât nu s-a pus în nici un moment problema învingătoarei. (…)

Nu am avut sprijinul suporterilor în acest meci, dar nu au fost probleme din acest punct de vedere, pentru că am fost bine primiţi. Unii dintre noi cunoaştem bine sala de la Cluj. Eu am antrenat acolo, la băieţi, timp de trei ani, «Seno» e o legendă vie a Clujului, Clara a jucat şi ea acolo. Ne-a fost destul de familiară sala şi ca atare am jucat cu dezinvoltură. Fetele nu au jucat neapărat cu mai multă ambiţie. Au jucat la valoarea pe care o au. Avem jucătoare valoroase şi era important să le conştientizăm că valoarea lor trebuie să o pună în slujba echipei şi a rezultatului. Iar în cele zece luni de când antrenez la Vâlcea, am reuşit să-mi impun principiile. Eu cred că le-am motivat bine pe fete, iar ceea ce le-am transmis, a avut efect. Am spus că atunci când vom trage linie, locul pe care-l vom ocupa va fi cel corect. Puteam obţine mai mult, însă nu se poate forma o echipă peste noapte. E clar că relaţiile de joc, unitatea grupului, coeziunea lotului, omogenizarea echipei, se fac în timp. Într-adevăr, de la zi la zi, de la săptămână la săptămână, de la lună la lună, s-a văzut un progres în evoluţia noastă şi acesta este în special meritul jucătoarelor, dar şi al celor care ne-au susţinut să ţinem această echipă: Consiliul Local, domnul primar…, care ne-au asigurat bugetul necesar pentru a nu avea probleme financiare. După cum ştiţi, la noi toată lumea este la zi cu salariile şi e linişte din acest punct de vedere”. „ La Cluj-Napoca ne-am motivat şi sper să reuşim acelaşi lucru şi pentru meciul de la Brăila, care sperăm să nu fie ultimul. Le-am felicitat pe fete pentru parcursul bun din returul campionatul. Ne-am îndeplinit obiectivul, însă acum ne concentrăm pentru o altă competiţie a FRH. Îmi doresc să ne ridicăm din nou la valoarea celor de la Brăila, la fel ca şi în campionat şi să tratăm cu maxim interes Cupa României”, a mai adăugat Constantin Ştefan. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button