Liga IV

Alunu şi Bălceşti, în duelul codaşelor din Liga a IV-a

* „ortacii” primarului Boeangiu au câştigat primul meci din campionat 

Pentru Olteţul Alunu, programul meciurilor oficiale până la finele turului de campionat este unul destul de facil, „ortacii” având posibilitatea de a se debarasa de pe ultimele poziţii din clasament. La finele săptămânii trecute, echipa din Alunu a reuşit să câştige primul meci în Liga a IV-a, după mai bine de zece etape de secetă, timp în care nu a izbutut decât un egal, în compania celor de la Cozia Călimăneşti. Izbânda cu 3-2 de la Bălceşti i-a urcat pe fotbaliştii primarului Vasile Boeangiu o poziţie în clasament, în timp ce Olteţul din oraşului şefului LPF, Dumitru Dragomir, a picat pe ultimul loc, cu doar trei puncte (obţinute în meciul cu Voinţa Orleşti). 

Delegatul Nicolae Birăruţ: „Nu m-am temut că vom pierde”

„Nu am avut în niciun moment impresia că am putea pierde meciul. Am condus cu 3-1, astfel că era de neacceptat să plecăm din Bălceşti fără cele trei puncte. După cum am mai spus, avem şansa ca, până la finele turului, să acumulăm tot mai multe puncte, pentru că urmează să întâlnim echipe accesibile. Sper ca vacanţa de iarnă să ne găsească departe de zona retrogradării. E bine că băieţii nu s-au descurajat după seria de înfrângeri consecutive, când au avut întâlnit cele mai bune echipe din campionat. Urmează încă două etape din care putea lua puncte: cu echipa Conexin Runcu, pe teren propriu şi în deplasare, la Lotru Brezoi. Noi jucăm mereu un fotbal deschis, fără să ne baricadăm în propriul careu. De aceea am încasat 38 de goluri până acum. Ne place spectacolul”, ne-a spus Nicolae Birăruţ, delegatul din Alunu. 

Primarul Ion Curelaru: „Nu ştiu cum să ne revenim” 

Dacă Birăruţ se arată încrezător în ceea ce priveşte viitorul echipei sale, primarul din Bălceşti, Ion Curelaru, este mult mai rezervat în a face acest gen de declaraţii: „Echipa din Alunu a câştigat acest duel pentru că a stat mult mai bine la capitolul pregătire fizică. Sincer să fiu, nu ştiu cum să facem să ne revenim. O să discut cu băieţii, pentru ca, din retur, să mai aducem câţiva jucători. Însă nimeni nu vine să joace gratis, iar deocamdată nu ne permitem să plătim jucătorii, pentru că avem probleme şi la nivelul administraţiei locale. La noi, fotbalul se practică din plăcere, fără pretenţii financiare”, ne-a declarat Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button