Politica

Alegeri organizate în secret la PSD Râmnicu Vâlcea

Conducerea PSD Vâlcea se confruntă cu o nouă criză, generată de această dată de alegerile de la municipiu. Deşi actuala conducere a organizaţiei municipale a ţinut două şedinţe în vederea organizării competiţiei interne, şefii partidului nu au luat nici o decizie concretă în privinţa datei. Pesediştii s-au întâlnit, au socializat şi cam atât.
Data alegerilor a rămas în ceaţă, ca şi în cazul alegerilor de la Tineret, care, la fel, s-au tot amânat. Surse din cadrul PSD susţin că actuala echipă de conducere vrea să organizeze alegerile pe “şest”, formulă consacrată în partid, pentru a-i asigura actualului lider, consilierul Ion Matei, şefia filialei. Unii dintre adversarii lui Matei vin cu o altă variantă. Ei cred că amânarea alegerilor ar avea la bază indecizia liderilor PSD în ceea ce priveşte menţinerea lui Matei la conducerea organizaţiei municipale. Indiferent însă de nuanţe sau de jocurile de culise, toată lumea se aşteaptă ca eventualii contracandidaţi ai acestuia, în cazul apariţiei vreunuia, să se trezească în faţa unor alegeri foarte bine organizate, cu delegaţi aleşi din rândul apropiaţilor actualei conduceri.
Cu toate că alegerile bat la uşă, fostul prefect Remus Grigorescu nu şi-a anunţat încă oficial candidatura. După cele două runde de alegeri, de la Organizaţia Judeţeană de Tineret şi Organizaţia de Femei, unde conducerea partidului a făcut jocurile în favoarea candidaţilor favoriţi, profesorul s-a gândit că nu are nicio şansă fără susţinerea conducerii PSD. Grigorescu aşteaptă să vadă în ce ape se scaldă actualul lider şi doar după aceea va lua o decizie. Nici fostul lider al tineretului pesedist, Costi Rădulescu, un alt potenţial contracandidat al lui Matei, nu a mai suflat o vorbă despre această candidatură. Iar asta pentru că trocul încheiat cu acesta nu-i permite. Fraţii Rădulescu au o datorie morală faţă de Matei, acesta susţinându-l pe Lucian Rădulescu la şefia Organizaţiei Judeţene de Tineret.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button