Administratie

Adrian Pintea, directorul APIA Vâlcea, informează că

Producătorii de lapte din zonele defavorizate pot depune cereri pentru ajutoare până pe 15 februarie

Adrian Pintea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Vâlcea, informează că termenul limită pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele specifice acordate producătorilor de lapte din zonele defavorizate, stabilit prin H.G. 755/2010, s-a modificat, astfel încât perioada de depunere a documentaţiei necesare s-a extins până pe 15 februarie 2011, inclusiv, în aceleaşi condiţii precizate mai jos: „Beneficiari: Crescători de vaci de lapte, persoane fizice şi/sau juridice deţinători de cotă de lapte. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la Centrele Judeţene ale APIA pe a căror rază teritorială se află exploataţia. Condiţiile de eligibilitate: – efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor financiar să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să fie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei; – exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate stabilite prin Anexa 4A din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR); – ajutorul specific se acordă pentru un efectiv cuprins între 2 şi maximum 15 capete vaci de lapte”.
Adrian Pintea a mai precizat că persoanele fizice care au depus cerere de plată în prima etapă sau a doua etapă de depunere şi nu s-au autorizat potrivit O.U.G. nr. 44/2008 cu modificările ulterioare, nu vor depune o nouă cerere. „Cererea iniţială depusă ca persoană fizică va fi reverificată şi acceptată la plată cu respectarea condiţiilor de eligibilitate. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 250 euro/cap de vacă. Plafonul total aferent acestei forme de sprijin este de de 22.447.205 euro”, a adăugat directorul APIA Vâlcea.
Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, după caz, reducerea/excluderea de la plată, respectiv penalităţi/sancţiuni multianuale. De asemenea, tot prin H.G. 39/2010 se precizează că anul acesta controlul la faţa locului se efectuează până la data de 15 aprilie 2011, inclusiv.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button