Liga IV

A primit gol, dar s-a impus!

• Damila Măciuca şi-a revenit după înfrângerea din etapa trecută şi a învins Lotru Brezoi

După rezultatele obţinute în primele etape ale sezonului, Damila Măciuca devenise un fel de sperietoare pentru echipele din Liga a IV-a. Nimeni nu reuşea să dea peste cap mecanismul din apărare al formaţiei antrenată de Ion Ştefan. Radu Rusescu a reuşit, însă, să destrame mitul. A marcat în etapa trecută în poarta celor de la Damila, golul său echivalând cu trei puncte pentru Cozia Călimăneşti. A fost primul gol primit de echipa din Măciuca şi totodată prima înfrângere suferită de această formaţie. Damila s-a temut că ar putea comite aceleaşi greşeli şi cu Lotru Brezoi.

Un penalti contestat de brezoieni

Poarta i-a fost din nou perforată, încă din primele 10 minute, de Ghivercea. Damila a avut, însă, la dispoziţie 80 de minute pentru a întoarce soarta partidei. A profitat de ele, restabilind egalitatea până în pauză. S-a întâmplat acest lucru în urma unui penalti, contestat de brezoieni. Harapu a căzut în careu şi centralul Demetrescu a penalizat Lotru cu o lovitură de pedeapsă. „A fost un penalti văzut doar de domnul Demetrescu şi de nimeni altcineva. Dar nu e o noutate pentru mine. El interpretează totul după propriul regulament”, a acuzat Vasile Grossu, antrenorul Lotrului Brezoi. Astfel, Damila a revenit în joc, Popescu marcând din penalti pentru 1-1. În partea secundă gazdele şi-au creat câteva şanse importante de a înscrie, două dintre acestea fiind valorificate de Cătălin Pîrvulescu şi Cristi Mogoşan, reuşite graţie cărora Damila a obţinut o victorie clară, cu 3-1.

„A fost un joc de «plaisir» pentru noi, fără angajament”

Succesul gazdelor n-a fost contestat nici de antrenorul Lotrului, Vasile Grossu, care, deşi nemulţumit de decizia lui Demetrescu din prima repriză a întâlnirii, a acceptat că echipa sa nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. „Noi suntem amatori, iar în acest caz fotbalul e pentru spectacol, nu pentru rezultate. Am dat un gol întâmplător, ne-am plimbat, a fost un joc de «plaisir» pentru noi, fără angajament, fără veleităţi. Din păcate, doar doi-trei băieţi mai joacă, restul sunt de poză în unele momente”, s-a plâns Vasile Grossu. Situaţia a stat diferit în tabăra învingătorilor. „Ne mulţumeşte rezultatul, ne dă un moral bun pentru meciul de la sfârşitul acestei săptămâni, cu Minerul Berbeşti. Chiar dacă antrenorii celor două echipe, Vasile Ilinca şi Ion Ştefan sunt prieteni, nu se poate vorbi despre un meci amical. Ambele echipe îşi doresc la fel de mult victoria, fiecare pentru a putea spera în atingerea obiectivului. Din acest punct de vedere, noi suntem încă în grafic”, a precizat Lucian Munteanu, liderul formaţiei din Măciuca.
(Laurenţiu SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button