Administratie

Gutău înfiinţează Agenţia Locală pentru Locuinţe

Prima promisiune importantă a primarului Mircia Gutău după câştigarea unui nou mandat vizează construcţia de locuinţe sociale şi pentru tineri. Democrat-liberalul a anunţat că are de gând să pună bazele unei agenţii locale pentru locuinţe, urmând exemplul Braşovului. Noua instituţie va realiza o inventariere a terenurilor disponibile în Râmnic, iar preţul unei locuinţe nu va depăşi costurile suportate pentru construcţie. Cu alte cuvinte, primăria nu va înregistra profit de pe urma acestei „afaceri”, ideea de bază a campaniei fiind aceea de a ajuta în special familiile tinere, fără prea multe posibilităţi, aflate în căutarea unui cămin.

Mircia Gutău a mai spus că va continua să facă demersuri pentru preluarea spaţiilor fostei unităţi militare de la Vlădeşti. Dacă municipalitatea va reuşi să obţină terenurile respective, acolo urmează, de asemenea, să se amenajeze un mini-cartier. O altă zonă ce va fi exploatată în acelaşi scop este Colonia Nuci, unde primăria deţine suprafeţe considerabile. 
La Braşov, investitorii care au răspuns invitaţiei ALL construiesc deja, în regim de credit ipotecar, blocuri de locuinţe pe terenuri ale municipalităţii. Terenurile respective sunt puse gratis la dispoziţia investitorilor în cadrul unor asocieri în participaţiune, în schimbul lor municipalitatea primind 15 % din apartamentele fiecărui bloc nou construit. Probabil că şi la Râmnicu Vâlcea se va proceda la fel.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button