Politica

Ion Nicolae vrea să fie deputat

• Deşi nu a reuşit să-şi convingă nici măcar colegii de partid să-l voteze pentru primărie

Ion Nicolae, liberalul de conjunctură obişnuit de prea multă vreme să primească de la politică mai mult decât este el în stare să ofere, şi-a fixat un nou scop în viaţă: omul vrea să candideze pentru un mandat de deputat la alegerile generale care vor avea loc la finele acestui an. După ce timp de patru ani în Consiliul Municipal nu a făcut altceva decât să aducă prejudicii enorme de imagine PNL, forţând mâna conducerii judeţene pentru a-l pune şef de filială municipală şi mai apoi să-l nominalizeze (nu până la capăt, ce-i drept) – candidat pentru Primăria Râmnicului, Ion Nicolae s-a gândit că nu ar fi rău dacă ar candida pentru toate funcţiile posibile şi imposibile.

Omului nu-i ajunge că a primit de trei ani şi ceva şefia Inspectoratului de Stat în Construcţii – funcţie care i-a permis să acumuleze o avere impresionantă, că a ajuns (din nou) consilier municipal pe spatele colegilor săi mai tineri, dar cu o imagine mult mai bună (Bogdan Pistol şi Adrian Panduraşu). Acum vrea deputat. Şi cum îl ştim noi ambiţios nevoie mare, probabil va fi lăsat să candideze, cu riscul de a trage partidul în jos. Ceea ce nu înţelegem este cum va reuşi el să atragă voturile electoratului pentru Parlament, în condiţiile în care în toate sondajele pentru Primăria Râmnicului a înregistrat scoruri ridicole. De altfel, tocmai imaginea dezastruoasă pe care o are în presă şi în rândul electoratului, au dus la alegerea soluţiei Bogdan Pistol pentru primărie.
Ştirea că Ion Nicolae vrea deputat ne-a confirmat-o şi vicepreşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Întrebat pe care dintre colegii săi îi vede candidând la toamnă pentru Parlament, acesta ne-a declarat următoarele: „Şi-au exprimat mai mulţi colegi de-ai mei dorinţa de a candida: Emilian Frâncu, Svetlana Preoteasa, Bogdan Pistol, Ion Nicolae, Gheorghe Păsat, Constantin Monceanu, Gheorghe Iordache. Sunt discuţii, nu s-a hotărât nimic deocamdată. Oricum, şi în discuţiile cu liderii naţionali am subliniat faptul că pentru alegerile parlamentare, având în vedere că sunt uninominale, trebuie să alegem candidaţii care sunt cel mai bine plasaţi în sondajele de opinie, şi nu trebuie să existe alte criterii de selecţie a candidaţilor. Clar! Aici votul politic va fi mai puţin important, ci vom avea de-a face mai mult cu un vot de persoană. Cine crede că are mai multe şanse dar nu e preferat de partid, poate candida independent. Avem deja celebrul caz Matei Vintilă care a candidat independent şi a luat voturi extraordinar de multe”.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button