Liga Nationala

Stiri handbal – Liga Nationala

Ştiri handbal Oltchim

 

Cu CSM Sibiu se pune doar problema scorului

 

La finele acestei săptămâni, HC Otchim primeşte pe teren propriu replica echipei CSM Sibiu, ultima clasată în Liga Naţională de handbal feminin. Fetele noastre le-au întâlnit deja de două ori în acest sezon pe sibience, cea mai recentă dispută având loc în primul tur al Cupei României, iar atunci echipa pregătită de Cornel Bădulescu s-a impus în deplasare cu 35-28. De aceea, nu ne îndoim că vâlcencele nu vor triumfa şi acum, pentru că oricum adversarele sunt mult inferioare valoric fetelor de la Oltchim. În etapa trecută, ardelencele au fost rău de tot „măcelărite” chiar pe teren propriu de Rulmentul Braşov, echipa Marianei Târcă învingând pe malul Cibinului cu un categoric 46-22. „Problema noastră cea mai importantă e modul de abordare a meciului, pentru că eu zic că CSM Sibiu nu e-o echipă care să ne poată pune probleme”, afirmă antrenorul Oltchim-ului, Cornel Bădulescu, înaintea acestei confruntări pe care suporterii echipei vâlcene o vor putea urmări pe viu, în Sala „Traian” sâmbătă, 18 februarie, de la ora 11.00. Sperăm şi noi ca măcar acum, în faţa unei echipe de duzină, handbalistele vâlcence să se descătuşeze şi să stabilească – de ce nu? – scorul campionatului, la capătul unui meci pe care ni-l dorim foarte spectaculos.

 

Patru vâlcence la naţională

 

Vicecampioana mondială pregătită de Ghiţă Tadici şi Dumitru Muşi va efectua în perioada 26-28 februarie, la Sibiu, primul stagiu de pregătire după turneul final din Rusia. Între româncele pe care antrenorii naţionalei le au în vedere se află şi patru handbaliste vâlcene: extrema stângă Mihaela Răceală, extrema dreaptă Nicoleta Gâscă, pivotul Oana Manea şi centrul Roxana Gheorghe-Cherăscu. Pentru că este accidentată, Tadici şi Muşi au renunţat la serviciile Adinei Meiroşu, în timp ce Andreea Tâlvâc, ieşită din formă şi exclusă din lotul Oltchim-ului, nu a mai fost convocată.

 

Branişte şi Tâlvâc, cu noaptea în cap la antrenamente

 

Retrogradate la echipa a doua a clubului Oltchim, printr-o decizie extraordinară a conducerii, interii Alina Branişte şi Andreea Tâlvâc au fost nevoite să se trezească mai devreme săptămâna trecută pentru a fi la ora potrivită la antrenamentele echipei pregătite de profesorul Radu Georgescu. Cele două handbaliste au apărut câteva zile cu noaptea în cap la Sala „Traian”, de pe la ora 7.30 dimineaţa, pentru a lua parte la pregătirile echipei din Divizia A, iar apoi au rămas şi la antrenamentul echipei de senioare. Aşa cum se cunoaşte, cele două handbaliste nu pot evolua la echipa din liga secundă deoarece nu sunt trecute în grupul de 12 jucătoare comune cu prima formaţie. Este foarte probabil ca Branişte şi Tâlvâc să rămână doar cu pregătirea şi atât, iar atunci când oficialii clubului vâlcean vor considera că atitudinea lor s-a schimbat să li se acorde o nouă şansă şi să fie reprimite la prima echipă. „Ele se antrenează cu echipa secundă însă nu au drept de joc acolo. Dacă vor da dovadă, în timp, că şi-au revenit, atunci vor fi reprimite la echipa mare. Asta însă sigur nu se va întâmpla foarte repede!”, a apreciat antrenorul Cornel Bădulescu.

 

Meiroşu, internată la Bucureşti

 

După ce a scăpat ca prin urechile acului de furia conducerii, pentru rezultatele dezastruoase înregistrate de Oltchim de la începutul anului, Adina Meiroşu s-a „refugiat” la Bucureşti. Ea se află de câteva zile în Capitală, unde este internată într-un spital pentru o serie de investigaţii mai serioase legate de accidentarea pe care-a acuzat-o după meciul slab de la Brăila. În aceste condiţii, se pare că absenţa sa va fi mai de lungă durată.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button