Politica

Amuzan simte cum i se apropie frânghia de par

Pentru un ins arogant ca Ilie Amuzan, un al doilea tur de scrutin echivalează cu o ditamai înfrângerea. Primar al oraşului Călimăneşti din 2004, Amuzan se aştepta să-i păcălească pe cetăţeni încă din primul tur de scrutin. Plin de sine, deşi conştient că nu a făcut mai nimic pentru oraş, Ilie Amuzan se vedea câştigător înainte de începerea alegerilor. Intrarea în turul II cu democrat-liberalul Gheorghe Dulcea a fost un adevărat şoc pentru pesedist. Brusc, spectrul înfrângerii din 15 iunie s-a prefigurat în mintea baroneţului. Posibilitatea pierderii controlului asupra oraşului ar fi catastrofală pentru cel obişnuit de prea mulţi ani să facă avere din bani publici. Înlăturarea sa din fruntea urbei ar deschide calea către controale temeinice din partea noii administraţiei. Cine ştie ce putregai ar ieşi la iveală în acest caz…

Încă de pe vremea când se afla la conducerea ADP Rm. Vâlcea, Amuzan a prins gustul afacerilor dubioase, notoriu fiind scandalul asfaltului din care pesedistul şi-a luat porţia în 2003.

La acea vreme, Curtea de Conturi a considerat că Amuzan a comis o ilegalitate, însă în mod ciudat Parchetul a dat NUP. Amuzan nu este doar un tip pasionat de afaceri ciudate, ci şi un pasional. Din această cauză, spun gurile rele, amuzantul personaj s-a ales anul trecut cu o bătaie zdravănă din partea unui poliţist, care şi-a surprins nevasta făcând giumbuşlucuri cu pesedistul erotic. A fost nevoie de o lungă perioadă de spitalizare pentru ca Don Juan-ul nostru tomnatic să-şi revină, coastele să i se sudeze iar amorul nebun să i se mai domolească. Am putea continua la nesfârşit cu peripeţiile acestui personaj cu alură de înţelept dar cu apucături burleşti. Vom încheia acest articol cu o întrebare pentru stimabilul candidat: de ce nu aţi binevoit nici până la această oră să prezentaţi opiniei publice un raport al activităţii pe ultimii patru ani? Oamenii trebuie să ştie ce fel de om a administrat treburile oraşului, ce realizări a avut, câte din promisiunile făcute în 2004 au fost onorate şi câte nu.   O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button