Politica

PSD susţine că „PNL dezinformează pentru a-şi scăpa candidaţii intraţi în turul II!”

Miercuri, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, a vizitat zeci de localităţi, alături de peste 50 de colegi de partid, cu scopul de a mulţumi membrilor şi susţinătorilor PSD pentru alegerea făcută pe 1 iunie. Caravana social-democraţilor, formată din peste 30 de maşini, a pornit de la Râmnicu Vâlcea, către Horezu, apoi s-a îndreptat spre Bălceşti, trecând prin Fârtăţeşti, Valea Mare, Diculeşti, Laloşu, dar şi alte comune din zona de sud. Preşedintele Ion Cîlea a fost însoţit de Dumitru Persu, Laurenţiu Popa, deputatul Aurel Vlădoiu, vicepreşedintele Laurenţiu Coca, Lucian Rădulescu, viitorul lider judeţean al TSD, primari, consilieri şi un grup masiv de tineri.

Potrivit secretarului executiv al PSD Vâlcea, în afara dorinţei de a le mulţumi tuturor cetăţenilor care au fost alături de candidaţii social-democraţi, dar nu numai, acţiunea de miercuri a avut drept scop şi popularizarea faptului că Ion Cîlea a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean. „După anunţarea rezultatului alegerilor, principalii noştri rivali au declanşat o amplă campanie de dezinformare a opiniei publice, transmiţând, prin intermediul canalelor media pe care le controlează, că nu domnul Ion Cîlea ar fi câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean. Am vrut ca lumea să ştie exact adevărul de la noi: domnul Cîlea a câştigat alegerile, iar minciunile lansate de contracandidaţii săi, frustraţi de eşecul suferit, urmăresc altceva. Se ştie că toate partidele reprezentative au candidaţi de primari în turul doi. Ei speră că, menţinând această stare de confuzie, lansând ideea că ba e preşedinte Emilian Frâncu, ba altcineva, lumea să fie păcălită şi să voteze în turul doi candidaţi decât cei ai PSD. Figura asta, însă, nu o să le ţină! Inutil încearcă PNL să dezinformeze lumea pentru a-şi scăpa candidaţii intraţi în turul II!”, a precizat Dumitru Persu, potenţial vicepreşedinte al CJ Vâlcea. 

La Bălceşti, Ion Curelaru este singura soluţie

Ajunsă la Bălceşti, caravana PSD a fost întâmpinată de Ion Curelaru, candidat pentru funcţia de primar al localităţii, de consilierul judeţean Victor Marin, dar şi de alţi social-democraţi şi chiar simpli cetăţeni. Reprezentanţii PSD şi-au exprimat certitudinea că, după alegerea lui Ion Cîlea în funcţia de preşedinte CJ, şansele ca Ion Curelaru să câştige primăria cresc „fenomenal”. De altfel, în primul tur, diferenţa dintre numărul de voturi obţinut de Curelaru şi următorul clasat, Constantin Negri (PD-L), a fost de aproximativ 500 de voturi. Presupunând prin absurd că Negri ar ieşi victorios, ar fi clar că oraşul Bălceşti ar fi practic condamnat la încă patru ani de haos. Ori nimeni nu-şi doreşte acest lucru. În plus, locuitorii din Bălceşti au mai trăit experienţa „Negri” la primărie, deci nimeni nu se aşteaptă la minuni din partea lui, mai ales că acum se apropie de o vârstă destul de avansată – 80 de ani. Zilele trecute, ni s-a semnalat şi modalitatea prin care Negri a ajuns în turul doi. Câţiva localnici ne-au mărturisit că reprezentantul PD-L ar fi cumpărat voturi şi că ar fi făcut inclusiv o listă în acest sens, pe care a dus-o la biserică cu blestem: „Cine a luat banii şi nu mă votează să o păţească!”. Ciudat! 
Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button