Politica

Ilie Răboacă – Gone in 60 seconds

• Cel mai scurt mandat de consilier municipal

Ultimul punct de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea din mandatul 2004-2008 a fost unul cel puţin haios, reprezentând pentru toţi consilierii un bun motiv să încheie mandatul râzând în hohote. Mai exact, liberalul Ilie Răboacă a fost validat consilier municipal, asta după ce PNL a câştigat în instanţă procesul intentat de Gabriela Ene, exclusă din partid după ce anul trecut a votat în favoarea unui proiect de hotărâre promovat de Mircia Gutău. Partea proastă a fost că Răboacă, imediat ce a depus jurământul, a apucat să se bucure de funcţie doar… 60 de secunde, întrucât şedinţa din data de 30 de mai a fost ultima din mandatul 2004-2008.

Nici nu a fost bine felicitat de colegi, că Răboacă s-a trezit că i-a încetat brusc mandatul atunci când Mircia Gutău le-a mulţumit consilierilor pentru activitatea depusă în cei patru ani, invitându-i la un pahar de şampanie. O parte dintre liberalii din Consiliul Local au văzut în validarea lui Răboacă o mică victorie de orgoliu împotriva lui Gutău, numirea sa fiind o dovadă a victoriei PNL în justiţie.
Şedinţa de vinerea trecută a fost ultima pentru mai bine de jumătate dintre consilierii municipali. De la PNL, doar doi se vor mai regăsi în noul Consiliu; este vorba de Ion Nicolae şi Edi Vârlan, cărora li se va adăuga Adrian Panduraşu. Din partea PSD, doar Ion Matei şi Maria Costea vor mai fi consilieri, Remus Grigorescu, Doru Chiriţă şi Valer Tudor luându-şi adio de la un nou mandat. Nici peremiştii Ion Nuică şi Marin Popescu nu vor mai fi consilieri locali, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru jumătate dintre pedelişti. Singurii liberali care vor mai fi consilieri, de data aceasta judeţeni, sunt Constantin Monceanu şi Gheorghe Păsat.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button