Liga IV

Baraj pentru Liga a III-a

Hidroelectra Rm. Vâlcea – Jiul Rovinari

La finele unui campionat care şi-a păstrat „aura neştirbită a blaturilor” (că deh, doar nu vă aşteptaţi să se întâmple altfel în fotbalul patronat de Pintilie!), Hidroelectra Rm. Vâlcea a reuşit să se încoroneze campioana Vâlcii. Pentru a promova însă în Liga a III-a, Bunescu şi coechipierii săi trebuie să mai treacă un hop: meciul de baraj. Fotbaliştii vâlceni au dat însă peste o adversară (campioana judeţului Gorj – Jiul Rovinari) care nici nu concepe să rateze accederea în eşalonul superior. Echipa din Rovinari (care nu are nici o legătură de rudenie cu Energia, formaţie care activează deja în Liga a III-a) s-a înfiinţat în vara anului 2007 şi beneficiază de un puternic sprijin financiar, inclusiv din partea primăriei din localitate.

Aşa cum se cunoaşte, de la instituirea meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, nici o campioană judeţeană din Vâlcea nu a reuşit să promoveze în eşalonul superior. În 2006, Cozia Călimăneşti s-a împiedicat de Athletic Sibiu (1-2), într-o partidă disputată la Tg. Jiu, iar anul trecut Sportul Rm. Vâlcea a capotat de asemenea în duelul cu reprezentanta Teleormanului, Turris Tr. Măgurele (0-2 la Caracal).
Meciul Hidroelectra Rm. Vâlcea – Jiul Rovinari se va juca sâmbătă, 31 mai, de la ora 17.30, pe Stadionul „Electroputere” din Craiova şi va fi condus de o brigadă de arbitri care-l va avea la centru pe Sebastian Colţescu, acesta urmând a fi ajutat la cele două linii de asistenţii Dragoş Iliescu şi Adrian Popescu (toţi din Craiova). Arbitrul de rezervă, Daniel Bozdogescu, este tot din Bănie, în timp ce observatorul Valeriu Ioniţă va veni tocmai din Bucureşti.
Conform regulamentului, în situaţia în care, după terminarea celor 90 de minute de joc, rezultatul va fi egal, partida se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Dacă egalitatea se va menţine şi după prelungiri, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de la 11 metri.

Campioanele din Dolj şi Olt se înfruntă la Drăgăşani

Ca şi anul trecut, unul dintre meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a va fi organizat la Vâlcea. Este vorba de confruntarea dintre campioanele judeţelor Dolj (AS Prometeu Craiova) şi Olt (AS Ştiinţa Dăneasa), care va avea loc la Drăgăşani, pe Stadionul „Municipal”. Aşa cum se cunoaşte, şi în 2007 a fost organizat un meci de baraj la Drăgăşani, care s-a disputat atunci între campioanele judeţelor Olt şi Argeş.
Între cavalerii fluierului care vor oficia la Drăgăşani se află şi doi vâlceni: Florin Păunescu (asistent) şi Laurenţiu Mosor – arbitru de rezervă. La centru se va afla Marius Avram, iar la una dintre linii Vlad Bârleanu, în timp ce observator va fi Augustin Deleanu (toţi din Capitală).
 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button