Liga V

AVANCRONICI – Liga a V-a

Eugen Roşu şi-a luat gândul de la promovare
FC Băbeni – Rapid Ursus Stoeneşti

Deşi a învins în etapa precedentă pe Progresul Măldăreşti, scor 1-0, echipa antrenată de Eugen Roşu începe treptat să se obişnuiască cu ideea că această ediţie de campionat este ca şi pierdută şi că, doar printr-o minune mai pot spera la primul loc. În etapa de vinerea aceasta, FC Băbeni va întâlni pe teren propriu pe Rapid Ursus Stoeneşti, o grupare solidă, situată în prima jumătate a clasamentului. Până la încheierea campionatului, mai precis timp de trei etape, băieţii lui Eugen Roşu trebuie să aibă un parcurs excelent şi să speră că Progresul Măldăreşti se va impune în această rundă în faţa celor de la Victoria Frânceşti.

„Vom rămâne doar campioana morală”
Tehnicianul băbenarilor a înţeles oarecum că şansa de a mai accede în Liga  a IV-a, la  finele acestui campionat, este doar teoretică. „Sunt fericit că în partida precedentă băieţii mei s-au trezit din euforie. În acest campionat s-a văzut că tehnicitatea jucătorilor mei nu a fost suficientă. A contat foarte mult vârsta jucătorilor, prin faptul că presiunea în momentele decisive ale campionatului şi-a spus din greu cuvântul. Ne vom mulţumi doar cu titlul de campioană morală, în caz nu vom reuşi să promovăm. Campionatul nu este încă jucat, dar totul mai depinde de etapa viitoare. În caz că nu vom reuşi în această ediţie, nu ne dăm bătuţi, ne pregătim pentru anul viitor. Dacă nu terminăm pe primul loc, înseamnă că nu merităm să promovăm. Dacă Victoria Frânceşti reuşeşte să promoveze înseamnă că are valoare”, ne –a spus antrenorul de la FC Băbeni. Totodată, referitor la soarta acestui campionat, Eugen Roşu a mai declarat că: „Dacă ar fi să reproşez cuiva faptul că echipa nu va promova, acea persoana ar fi chiar eu. Sunt antrenor, deci sunt singurul responsabil de performanţele lor. Eu port principala vină, dacă nepromovarea este privită ca un insucces. Sunt mulţumit că juniorii au înţeles că sportul înseamnă disciplină şi fără ea nu pot apărea performanţele. Dacă am pierdut campionatul, am făcut-o pe mâinile noastre. La anul o vom lua de la capăt. Atât eu cât şi jucătorii mei am învăţat câte ceva în acest campionat”.

Antrenorul Milosteanu, interesat doar să învingă primele clasate
AS Pietrari – Minerul Costeşti

Antrenorul de la Minerul Costeşti, Ion Milosteanu, ne-a declarat că meciurile ce vor urma nu mai au nici o importanţă pentru ei şi că tot ceea ce şi-au dorit, de a învinge primele clasate a fost oarecum îndeplinit. Deşi în urmă cu două etape au răpus  pe cei FC Băbeni şi nu le-au acordat şansa de a-şi însuşi cele trei puncte, săptămâna trecută „minerii” s-au împotmolit la ei acasă, contra celor de la Victoria Frânceşti, antrenorul acuzând atunci faptul că au pierdut pe mâna arbitrilor. „Nu mai suntem interesaţi de meciurile care urmează, deoarece scopul nostru a fost să învingem primele trei clasate. Nu am avut nici un obiectiv stabilit, ci doar să exersăm cât mai mult şi ca jucătorii mei să comunice mai bine pe teren, pentru ca, de la anul, să vedem dacă putem spera la primul loc. Meciul cu Pietrari nu are nici o miză pentru noi, dar asta nu înseamnă că ne dăm învinşi. Suntem nişte luptători, lucru care s-a văzut până acum”, ne-a spus Ion Milosteanu. În cealaltă tabără, la AS Pietrari, gruparea lui Tibi, jucătorii se cunosc destul de bine şi practică unul dintre cele mai frumoase jocuri din serie. Din sezonul viitor, în cazul în care echipa nu şi-ar propune ca obiectiv promovarea, cu siguranţă, mai mulţi jucători ar putea părăsi gruparea în favoarea eşalonului superior. (L.C.)

Deplasare grea
Viitorul Olanu – Avântul Amărăşti

După ce au depăşit Inter Suteşti în etapa precedentă din cadrul Ligii a V-a, fotbaliştii de la Avântul Amărăşti vor juca la finele săptămânii un alt meci dificil, în compania unei grupări aflată de asemenea pe o poziţia superioară în ierarhia Seriei a II-a. Echipa primarului Constantin Drăghici va întâlni de data aceasta, în deplasare, Viitorul Olanu, iar misiunea jucătorilor pregătiţi de Viorel Ionescu se anunţă a fi extrem de grea. Chiar şi aşa, antrenorul echipei din Amărăşti nu-şi pierde speranţa că elevii săi vor oferi o replică dârză grupării din Olanu şi – de ce nu? – poate chiar se vor întoarce acasă cu un rezultat pozitiv. „E-un meci greu, dar vrem să facem o figură frumoasă şi de ce nu să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv din această deplasare la Olanu. Măcar cu un rezultat de egalitate. Poate că nici adversarii n-o să mai fie atât de interesaţi să învingă, pentru că-n fond nu cred că mai au şanse la primul loc”, ne-a spus antrenorul Viorel Ionescu înaintea duelului de Olanu, care va disputa vineri, 30 mai, de la ora 18.00. (N.C.)

Zguroiu vrea fotbal de calitate
Oltul Dăeşti – FC Lăpuşata

Înfrânţi fără drept de apel de AS Căzăneşti (1-4), în etapa desfăşurată săptămâna trecută, jucătorii de la Oltul Dăeşti îşi doresc cu orice preţ victoria în partida cu FC Lăpuşata, pe care elevii lui Dan Zguroiu o vor juca pe terenul de la Lespezi (Goranu). Mai ales că nici în precedenta confruntare de acasă, dăeştenii nu s-au impus (0-0 cu Conexin Runcu).

 „Echipa va fi întinerită”
Aproape de finalul unui sezon presărat cu plusuri, dar şi cu minusuri, Dan Zguroiu, antrenorul echipei din Dăeşti, nu este deloc mulţumit de locul ocupat în acest moment de elevii săi. „Cred că se putea mai bine de atât, dar faptul că sunt jucători care evoluează de ani buni la nivelul acesta, fără a putea mai mult, ne-a adus în situaţia de acum. În tur a mai mers cum a mers, dar în retur s-a văzut din plin vârsta şi valoarea unora dintre aceştia. Pe când la alte echipe vin din spate fotbalişti tineri, care doresc să se afirme, la Oltul Dăeşti acest lucru nu s-a întâmplat. Practic, cei pe care-i avem acum nu pot să-şi mai depăşească condiţia, atâta pot! La această vârstă nu poţi să mai faci faţă în fotbalul actual”, a spus Zguroiu, analizând anul competiţional care se apropie de final.
Cum sezonul actual este definitiv compromis, Zguroiu se gândeşte cu speranţă la următorul campionat, atunci când speră ca Oltul Dăeşti să treacă printr-o transformare radicală. „Cu alte condiţii şi desigur cu alţi jucători altfel vor sta lucrurile în sezonul viitor. Echipa va fi reconstruită, iar la anul vom arăta o altă faţă. Din vară se va crea o altă trupă, care va juca pe un teren mai bun, la baza sportivă de la Fedeleşoiu”, promite Dan Zguroiu, iar apoi adaugă: „Astfel, odată cu inaugurarea acelei bazei sportive va apărea şi o altă echipă Oltul Dăeşti, mult mai tânără, cu jucători care pot să emită pretenţii pentru rezultate bune la acest nivel. În plus, tot la Dăeşti va mai activa o altă formaţie, dar de old-boys, care va juca pe aceeaşi bază şi care va participa de asemenea în Liga a V-a, iar mulţi dintre fotbalişti din echipa de acum se vor regăsi acolo”.

Elevii lui Pătruşcă sunt favoriţi
Inter Suteşti – Nycoil Guşoeni

După o suită de meciuri nefaste, Inter Suteşti vrea să se reabiliteze în runda de la finele săptămânii, atunci când elevii lui Marian Pătruşcă vor juca pe teren propriu cu Nycoil Guşoeni, o grupare fără prea mari pretenţii, dovadă şi poziţia inferioară pe care-o ocupă în clasament. Ultima victorie în campionat a celor din Suteşti datează tocmai dinainte de Paşti, mai precis din 20 aprilie, atunci când s-a disputat etapa a 25-a, la vremea respectivă Inter impunându-se acasă în faţa codaşei seriei Ceramica Lungeşti (1-0). Pentru echipa lui Pătruşcă au urmat apoi cinci partide fără victorie: 2-3 cu Oltul Ioneşti în deplasare, 2-4 acasă cu Voinţa Orleşti, 2-3 în deplasare la Zorile Scundu, 0-1 pe teren propriu cu Prima Prundeni şi în fine 1-2 la Avântul Amărăşti. Ce-i drept, una dintre partidele menţionate avea să fie adjudecată de „interişti” la „masa verde”, iar aici este vorba de meciul jucat la Scundu. Comisia de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea a oferit chiar în această săptămână victoria cu 3-0 grupării pregătite de Marian Pătruşcă, pentru că echipa Zorile s-a făcut vinovată de neplata unor datorii către AJF Vâlcea.
Deşi a cochetat mult timp chiar cu locul 1, Inter Suteşti a slăbit total ritmul în a doua jumătate a returului şi s-a depărtat de echipele clasate pe podium. Eşecul suferit săptămâna trecută la Amărăşti i-a tras pe „interişti” şi mai mult în jos. Elevii lui Marian Pătruşcă s-au văzut detronaţi chiar şi de pe locul 4, pe care-a urcat pentru trei zile Olteţul Bălceşti. Marţi însă, după şedinţa Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea, care le-a acordat victoria la „masa verde” în meciul de la Scundu, „interiştii” au revenit în „careul de aşi” al seriei.

„Căpitanul” a revenit lângă echipă
Accidentat cât se poate de grav în meciul de la Ioneşti (primul din seria nefastă prin care suteştenii au trecut), în urma căruia a fost internat câteva zile în spital, antrenorul-jucător Marian Pătruşcă, a revenit pentru prima oară alături de echipă săptămâna trecută, la Amărăşti. Alături de acesta au stat primarul comunei Suteşti, Ion Stănescu, dar şi Georgică Pungă, sponsorul de suflet al „interiştilor”. „Pătruşcă suferea din greu pe margine, se vede că nu poate să stea prea mult timp departe de fotbal. Tot meciul a dat indicaţii elevilor săi din teren”, ne-a mărturisit antrenorul echipei Avântul Amărăşti, Viorel Ionescu, rival în acea partidă, dar care l-a avut cândva elev pe Pătruşcă.

Se ştie deja perdanta
Piovra Lăpuşata – Ştiinţa Grădiştea

Poziţia a patra pe care o ocupa Ştiinţa primarului Ilie Boiangiu cu doar câteva etape înainte de încheierea campionatului este una cât se poate de mulţumitoare, pentru că este o dovadă a faptului că din campionatul viitor, pot să tragă la primul loc. Cu o bază modernă care va fi dată în folosinţă din campionatul viitor, celor de la Ştiinţa nu le mai trebuie decât să îşi construiască o formulă de joc competitivă, care să poate învinge pe cei de la Luceafărul Pesceana, o altă grupare care mai doreşte să activeze încă un an în Liga a IV-a. Meciul de săptămâna aceasta contra celor de la Piovra Lăpuşata este unul mai mult decât lejer, prin prisma ultimului loc ocupat în clasament de adversari. Toate cele trei echipe din comuna Lăpuşata se situează printre codaşele campionatului, iar singura soluţie pentru a nu mai „oaia neagră” este aceea de a încerca să se asocieze şi să creeze o singură grupare, dar care să nu facă doar act de prezenţă. (L.C.)

Oaspeţii, cu gândul la campionatul viitor
Saldi Cernişoara – ALX Port Vale Mateeşti

Gruparea lui Relu Nica a avut un parcurs excelent în această ediţie de campionat. Cu gândul doar la Liga a IV-a, băieţii de la Port Vale au dat clasă tuturor celorlalte echipe din campionat, având cele mai multe puncte cumulate până în momentul de faţă, 75. De asemenea, din vară, Relu Nica va mai face câteva „plombe” la echipă, pentru a tinde spre prima jumătate a clasamentului. Nici în momentul de faţă Port Vale nu ar avea mari probleme în Liga a IV-a, în sensul că ar nu s-ar pune problema la retrogradare. Dar cu siguranţă, Relu Nica vrea să fie permanent prezent în elita judeţeană de fotbal şi să nu fie nevoită să pice din noi în „Onoare”. Lidera din Mateeşti a dovedit în acest an că merită să fie pe primul loc şi să acceadă în elită, deşi spun unii că rezultatele excelente sunt date în mare măsură şi de seria în care evoluează, care este mai slabă comparativ cu celelalte trei existente. Oricum, Port Vale şi-a atins ţelul şi în timp ce alţii se zbat ani de zile să promoveze şi nu reuşesc, Relu Nica a reuşit cu puţină organizare şi seriozitate să arate că este posibil. Meciul din această săptămână este unul care poate fi abordat de cei de la Port Vale chiar şi cu rezervele, deoarece Saldi Cernişoara nu ocupă un loc tocmai favorabil în clasament şi nu a demonstrat mai nimic în acest an. Astfel, grupării lui Relu Nica nu-i mai rămâne decât să aştepte sezonul viitor, când vor face saltul la un nou nivel competitiv. (L.C.)

Cine câştigă ia campionatul
Victoria Frânceşti – Progresul Măldăreşti
Doar trei meciuri mai sunt de disputat în seria a 3-a până la încheierea campionatului. Dintre toate acestea, meciul pe care îl are de disputat gruparea delegatului Cristi Manu, antrenată de Nicu Strâmbeanu, cel din această etapă este decisiv pentru a stabili învingătoarea din anul competiţional 2008. Nici una dintre cele două părţi nu acceptă remiză, pentru că acest lucru ar însemnă să dea frâu liber adversarei din Băbeni. Unde dintre ele trebuie să învingă, iar care o va face va savura gustul dulce al promovării în Liga a IV-a.

„Merităm să câştigăm titlul”
Delegatul echipei din Frânceşti, Cristi Manu, a spus referitor la partida precedentă că adversarii s-au cramponat de câteva aspecte care sunt des întâlnite în fotbalul judeţean. „Cei de la Minerul Costeşti au avut câteva ocazii evidente de a marca, dar nu au făcut-o. Pentru faptul că nu au reuşit să se impună cum anunţaseră, au dat vina pe arbitri, în loc să-şi critice lipsa lor de formă. Pentru a ne păstra în continuare şansele la promovare, trebuie să învingem în etapa de săptămâna aceasta pe cei de la Progresul Măldăreşti. Dacă vom reuşi şi sunt sigur de asta, vom promova. Nu admitem varianta unui eşec. Ca şi până acum, mergem la victorie”, ne-a spus Cristi Manu.  (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button